Kuwait, primeres impressions.

Fa uns dies que ha començat la meva aventura Kuwaitiana.  Vaig arribar a terres àrabs el passat dissabte  25 d’agosta la matinada, als vols de les 3.30, hora local. A l’arribada ja m’esperaven per els procediments de visat i duanes que va ser sorprenentment ràpid. A la sortida de l’aeroport ja em vaig adonar de la calor extrema que es present aquí tot l’estiu.

Durant els meus primers dies, les meves hores de llum han estat dedicades a explorar el meu entorn i a fer la posta apunt del meu apartament, el qual està situat a Salmiya, a uns 25 km de la ciutat de Kuwait. A 10 minuts caminant s’hi troba la platja i el passeig marítim, a la vegada que també el carrer de Restaurants i botigues.  Personal de l’escola s’ha encarregat que la nostra adaptació hagi estat fàcil i se’ns han mostrat diversos mercats, centres comercials, les Torres de Kuwait, el centre de la ciutat, i tot el nostre entorn mes proper.

El bus que ens portarà a l’escola diàriament, ens recull aquests primers dies per portar-nos arreu. Juntament amb altres nous mestres de la mateixa escola, aquests de nacionalitat Americana i Canadenca,  vam emprendre  un petit recorregut per terres kuwaitianes, mostrant-nos diversos llocs d’interès. Primera parada, “The Avenues”, un dels centres comercials per excel•lència de la zona. La mida del mateix es impressionant, vaig quedar bocabadada per les seves dimensions.  Totes les millors boutiques, Ikea, Supermercats, Restaurants de diferent nacionalitat, tot el que et puguis arribar a imaginar es troba aquí. Moltes de les botigues i cafès em son familiars, com ara Hugo Boss, Zara,  Sturbucks. Anar de compres a Kuwait es com un hàbit d’esbarjo, on les famílies passen hores sota la frescor de  l’aire condicionat, fent d’això una forma de vida.  A la que surts al carrer, la calor et colpeja i et deixa sense alè. El dijous, va ser el dinar de benvinguda al Movenpick Resort, on vam fer presentacions oficials de tot el nou equip de mestres i l’equip directiu.

Tot i que porto poc temps aquí, ja he pogut apreciar certs aspectes característics del país, mes concretament del lloc on visc, com  ara la gran quantitat d’immigrants procedents d’Índia i les Filipines, a la vegada que sent Kuwait un paradís de les compres.  Al bus no hi ha dones, alguns homes vesteixen amb el tradicional vestit local, altres van vestits de carrer, algunes dones tapades, altres descobertes, l’anglès es molt present aquí, per tant resulta fàcil la comunicació amb la gent local, tot i que vull intentar aprendre àrab.  A la vegada, cotxes i mes cotxes fan de la ciutat un veritable caos, fent que sigui una odissea travessar els carrers, ja que no hi ha gairebé semàfors per a peatons.  Kuwait, es un país amb tradició i cultura pròpia, però també amb veritable influencia americana, trobant a cada pas llocs característics de l’Amèrica del Nord: McDonald’s, Burger King, KFC i un llarg etcètera.

Aquesta setmana he començat a treballar a una escola bilingüe angles-àrab com a mestra d’aula, (tutora de 1r, 24 nenes),  fent les assignatures de llengua, mates, ciències, biblioteca i  informàtica. Un nou repte es presenta, amb moltes ganes i il•lusió, sobretot per l’aprenentatge i l’enriquiment personal i professional que això suposarà . Quan ja tingui una visió mes amplia de la meva experiència com a mestra a Kuwait, intentaré plasmar les meves percepcions de l’educació en aquest país   de l’Orient Mitja.