Viure lluny de casa

Quan tenia 15 anys va començar la meva primera aventura lluny de casa, a terres estrangeres; Irlanda.  Recordo encara el dia  que vaig marxar,  una barreja de sentiments al deixar casa i endinsar-me en un món desconegut. El que més recordo però, es el dia que vaig despedir-me de la família irlandesa i la gent que vaig conèixer. M’he preguntat moltes vegades com es pot estar tan arrelat amb algú que has conegut només per un mes?  Vaig viure amb una família autòctona que em van tractar com si fos una filla i vaig fer amics com si fóssim germans.

A partir d’aquest moment, la meva vida ha consistit en  fer maletes i anar de país en país.
Tot i que fa temps que vaig d’aquí cap allà per decisió pròpia, encara se’m fa difícil el moment de despedida, el saber que deixes allò que t’arrela per un món a descobrir.  

Viure lluny de casa pot resultar dificultós al principi. Cal recordar que tots els canvis poden ser difícils, però són necessaris per a construir el  teu propi caràcter. El més important de tot és que ens ajuda a apreciar tot allò  que tenim.
L'efecte més important de la vida fora de casa és el comportament independent que creix dins d’un mateix. Viure sol lluny de la teva família et dóna un munt d'experiències cap a l'organització de la teva pròpia vida. Ser independent i responsable ens  pot ajudar a aconseguir objectius.

Val a dir però, que al marxar a terres llunyanes, sabia que trobaria a faltar algunes coses, però  no era ben conscient o totalment preparada per a les coses que trobaria a faltar - i amb quina intensitat- Crec que certs aspectes de viure a l'estranger et poden agafar per sorpresa. En el meu cas, és sobretot la intensitat amb què de vegades estranyo a la meva família.
Sempre estic entusiasmada amb les abundants possibilitats per explorar. Puc haver nascut amb passió pels viatges, trobar els descobriments molt emocionants i  sovint sento aquesta explosió de la vida al adonar-me de quantes coses diferents en que  estem exposats. El món i la vida són una caixa de sorpreses.

Amb tot, el que pot ser molt útil  al viure en un altre país, és aprendre a acceptar un altre tipus de societat i una altra cultura diferent a la teva. Ja que un està vivint en un lloc amb costums i tradicions diferents, s’ha de ser capaç de desenvolupar-se en condicions desconegudes. Això significa fer nous amics, aprendre altres punts de vista, l'acceptació de diferents opinions i valors, i aprofitant totes  les oportunitats que es presenten.