Treballar a l’Orient Mitjà -Kuwait-

Una forma de viatjar - o per pagar pels teus viatges- és aconseguir un treball d'ensenyament d’ anglès a l'estranger. Si vols passar diversos anys de  destinació en destinació , això és una forma popular de guanyar-se la vida.

Hi ha una dita que diu “ no et facis mestre per els diners”  tot i que si es pot arribar a fer un bon calaix. Ara que he experimentat fer de mestra  a l’estranger, puc afirmar que és una de les experiències mes enriquidores i gratificants. Tot i que un probablement  no vol comptar amb això per comprar  una mansió en una illa tropical per retirar-se, hi ha moltes oportunitats arreu del món per a mestres d’anglès qualificats on es paga bé i ofereixen beneficis excepcionals. Els països on les possibilitats de fer diners són més elevades serien l’Orient Mitja, Korea  i Japó. Doncs bé,  per la part que em toca, em centraré en Kuwait, on si tot va bé començaré la meva aventura en un no res.



Kuwait

Capital: KuwaitCity

Llengua: àrab

Població: 2,1 milions

Kuwait està posant-se al dia amb els seus veïns de l'Orient Mitjà en una creixent metròpoli. S’hi pot trobar hotels de luxe, centres comercials, parcs verds i gratacels. Kuwait comparteix  frontera amb Aràbia Saudita i l’ Iraq.

El desert, que sens dubte val la pena explorar, és la llar de més de 400 espècies de plantes, així com animals i aus. És una gran escapada de cap de setmana, o simplement un lloc per escapar de l'enrenou i el bullici de la ciutat.
Kuwait alberga algunes de les reserves mundials de petroli més grans que resulten en que és un dels països més ric del món per capita.
 Kuwait té una vibrant comunitat d’ expatriats amb un munt d'activitats, clubs i societats.
L'ensenyament a Kuwait pot ser una veritable experiència cultural. Kuwait ha tingut durant molt de temps  escoles internacionals, i té una varietat d'oportunitats amb EUA, Regne Unit,  i  programes bilingües. Els pares kuwaitians han fet d'una educació internacional una prioritat per als seus fills.

Els sous, com el de tots els països del Golf, són lliures d'impostos, i  els paquets de beneficis inclouen l'habitatge moblat, vols anuals, i una prima de fi de contracte. L'assegurança mèdica normalment també s'ofereix.  L’Orient Mitja és un lloc emocionant per viure i treballar. Té sol tot l'any amb un bon clima durant la major part,  té una cultura notable i pròspera població d’expatriats.  Amb tot, aquells que gaudeixen de l'Orient Mitjà són persones obertes que accepten les cultures estrangeres, adaptables, flexibles  i estan disposats a veure les coses d'ús quotidià, des d'un altre punt de vista.  L'ensenyament a l'Orient Mitjà és una oportunitat única per viure i treballar en una àrea que s'està desenvolupant ràpidament, ric en història i recursos naturals.

Ara em trobo a la recta final de les meves vacances, apunt de començar amb il·lusió aquesta nova aventura Kuwaitiana que m’espera. Viatjar és com coquetejar amb la vida. És com dir, em quedaria i t'estimo, però me n’ he d'anar. Així que a fer  les maletes  perquè  aviat em toca marxar per un temps.