Bolquers, què és això?

L’altre dia anava caminant tranquil.lament en una ciutat a uns 1400 km de distància de Beijing quan vaig veure per primera vegada una cosa que em va cridar molt l’atenció. N’havia sentit a parlar, però no ho havia apreciat amb els meus propis ulls. El fet és que molts nadons xinesos es passegen pel carreter amb els seus genitals al descobert.  És una cosa ben normal veure un pare, aguantant el seu fill, amb el cul a l’aire i ajudant a crear adob natural, o simplement regar els arbustos a través del forat dels pantalons oberts.  Però la cosa és que no només s’arraconen i s’amaguen de la multitud, sinó que pots anar passejant i preguntar-te: És això pipi de gos? I la resposta és no, és pipi d’un nen. 



Això també ho he pogut plasmar de primera mà, al mig del carrer, una mare aguantant la seva filla en braços i deixant anar les seves necessitats, “quin fàstic”, si si,  però és que ells són ben pràctics, tenen lavabos públics allà on vagin i no s’han de preocupar de portar tot el dia la “merda” a sobre. Però, què se suposo que has de fer? Has d’estar tot el dia pendent de si un nen que passa pel teu costat fa les seves necessitats i t’esquitxa de pipi? Així és que em vaig quedar encuriosida i vaig decidir preguntar-ho. Em van dir que la majoria de pares no fan servir bolquers de la mateixa manera que nosaltres utilitzem simplement perquè la seva visió dels bolquers és inferior a la dels seus "pantalons oberts".

Resulta que en la cultura xinesa molts d’ells creuen que els bolquers són perjudicials per diverses raons. Irriten la pell del nadó, fan mala olor, perjudiquen el medi ambient entre d’altres.  Ahir vaig anar a un dels llocs turístics per excel·lència de Beijing, el Summer Palace i vaig veure en dues ocasions nens fent pipi al mig del camí. Vaig veient que és una cosa normal no arribar al lavabo,  però és que  no m’estranya, a vegades fins i tot a mi em venen ganes de fer les meves necessitats a l’aire lliure, en comptes d’entrar en aquells lavabos de mal son.