L'Escorxador, centre de productes de la terra

Per fer front a l'actual crisi cal apostar per projectes que creïn valor afegit i ocupació, en definitiva que creïn futur. És per això que hem iniciat, entre moltes altres obres, la licitació de l'obra de transformació de l'antic escorxador en Centre de Productes de la Terra. Aquesta obra ha de permetre disposar d'un espai que estimularà el teixit associatiu figuerenc i empordanès, gaudirà de la col·laboració d'empreses de la comarca i comptarà amb la presència de diversos organismes públics. Per tant, el nou escorxador implicarà el sector turístic, gastronòmic i cultural del territori.

Com a Centre de Productes de la Terra disposarà d'espais destinats a la compravenda de productes de la terra i es facilitarà l'intercanvi d'experiències entre productors i consumidors. També es promocionaran les marques de qualitat dels productes alimentaris tradicionals i es comercialitzaran visites guiades a les seus dels productors.

Aquest mateix edifici acollirà una nova oficina de turisme que integrarà els nous conceptes d'informació i gestió turística amb l'objectiu d'assolir la primera categoria en l'escalat fixat per la nova normativa de la Generalitat de Catalunya.

D'aquest nou espai esperem que els ciutadans n'esdevinguin usuaris atrets per les diferents activitats socials, gastronòmiques i culturals que s'hi realitzaran al llarg de l'any. A més, l'espai d'interpretació de productes agroalimentaris permetrà la possibilitat de realitzar visites organitzades i planificades per a escolars d'arreu del país, que podran complementar la seva visita amb la d'altres punts turístics de l'Empordà com el Museu Dalí, Sant Pere de Rodes o Empúries.

Un altre pas endavant de la Ciutat de Figueres!