Hi haurà un veritable post-22M?

Som a l’any 2011. Tota la ciutat  de Girona està commocionada pels resultats de les darreres eleccions municipals... Tota? NO! Un llogaret del sud habitat per uns “insofribles” veïns rebutja ferotgement  qualsevol intent de tornar-los a prendre el pèl.
 
Nosaltres, com molts dels amics dels barris "perifèrics" de la ciutat sabem què ha passat!! I el més important , perquè!
 
Mentre uns polítics es llepen les ferides, uns  altres intenten comprendre què els ha passat, i d’altres s’estimen més creure (reduccionista i subjectivament, és clar) que han guanyat unes eleccions que els primers  han volgut perdre,  la vida continua, i els torna a passar pel davant  amb tanta rapidesa com el TAV que es van entestar a veure com a progrés i que ,com a tots nosaltres, els efectes i les "afectacions" els ha canviat la vida!
 
Falta saber si reaccionaran a temps o si de nou "perdran el tren" ... i ens el tornaran a fer perdre a nosaltres!
 
I si els professionals de la política  es reuneixen als despatxos per intentar interpretar els resultats del 22, i  donar una explicació que s’adapti al SEU concepte de la política, una colla de ciutadans resisteixen el  menysteniment de les candidatures acampats a la plaça de la capital (“àgora” en deien quan la democràcia eren l’elit!) recordant-los nit i dia que no intentin comprendre, que només actuïn !! i mostrant als professionals descreguts que la participació ciutadana, en assemblees obertes, espontànies i vinculants no només és possible sinó democràticament necessària.
 
I, un xic més al  sud, en plena Festa Major, Sant Narcís celebra,   sense altaveus ni flaixos mediàtics (que aquest cop "només" hi som els de casa!) una petita victòria del seny que ens ha dut una campanya electoral per emmarcar!
 
Cansats dels mítings fets a la seva mida, per parlar de les seves coses, per a la seva gent, aquest cop algunes associacions de veïns (és a dir, associacions de ciutadans... Que votem –i que volem informar-nos del què votem!-) hem decidit organitzar petits debats per escoltar i parlar del que ens afecta, cada dia i a cada moment de la nostra existència...
 
I al debat que es va fer a Sant Narcís, tots els partits... tots! Van estar d’acord que calia repensar les zones blaves imposades i que, el més important és parlar i consensuar la seva implantació ( o no) amb els veïns... per això,   si avui haguessin estat aquí, els hauria felicitat per escoltar-nos.
 
Serà una petita victòria, molt petita si voleu, tant petita com ho va ser aconseguir que no es faci el pavelló de la devesa... Tant insignificantment petita que segurament no la llegirem a cap llibre d’història gironina ( ja ho deien els savis, la història l’escriu el qui guanya... O el qui pot –és a dir qui té les subvencions!-), però nosaltres, un  altre cop, hem demostrat  que la burocràcia, la desídia i la inèrcia també es poden vèncer.
 
Alguns, els menys, ho van saber llegir fa uns quants anys. El 22 se'ls ha  obert una porta per entrar perquè ells ens  obrin una finestra per participar... La finestra  que algunes associacions fa anys que reclamem i que no només ens han negat, ni s’ho han arribat a plantejar!
 
Depèn d’aquests pocs, i del que acabin "deduint" els que pensen més en què han fet malament que no en què ens estant  demanant, que,  quan els indignats desmontin els campaments (perquè tard o d’hora l’acabaran desfent)  sigui perquè donem una nova oportunitat als professionals "redimits" o bé per acabar d’obrir de bat a bat la finestra... O la porta si convé!