Fòrum ciutadà: Els silencis us fan responsables!

La futura ex-alcaldessa de Girona ha perdut tota la il·lusió per la seva feina.

Fa temps que se l'hi nota i dimecres passat, al fòrum ciutadà,  no li van sortir bé ni els jocs de mans que fa temps que ens té acostumats. Es va limitar a repetir l'esquema que fa sempre: donar molta informació que no se l'hi demana, per aconseguir la "desconnexió" per saturació dels presents. Tot el que ens van explicar  durant una hora és la informació que ja  hauria d'estar publicada  i preparada, assequible i entenedora (fotos, videos, power-points... del desenvolupament de les obres) per ser consultada personalment per tots els ciutadans que ho desitgin als centres cívics (com va prometre), o als programes periòdics de televisió (que també va prometre).

I s'hauria d'haver dedicat gran part del fòrum a treballar els aspectes més veïnals i de ciutat que afecten el dia a dia de no pocs gironins i que ens demanen un posicionament personal i col.lectiu davant les actituds prepotents i menys tenidores de la gran ADIF.

Convocar un fòrum, sense deixar ser-hi presents als més afectats (som afectats per les milers de "reunionetes" que ens convoquen però no per al fòrum?) per no haver de sentir altra cop les 29 preguntes d'informació directe que és la que ens interessa (de tenir i de debatre) diu molt del tarannà del que fuig. 
La futura ex-regidora (de mobilitat actualment, i de urbanisme aviat) no va tenir  ni la delicadesa de presentar l'informe (a ella que tant l'hi agrada controlar-ho tot)  ni de donar cap mena d'explicacions de la seva gestió al capdavant de les obres del TAV ni  de les relacions de l'ajuntament amb ADIF.

Acceptar-ho va ser  deplorable i penós... 


Com sempre es va amagar,  (en el cas de les zones blaves imposades a Sant Narcís, la regidora s'amaga darrera la "demanda de les associacions de comerciants del barri" en comptes d'assumir  les "responsabilitats polítiques" com els va dir, públicament, que faria) aquest cop darrera d'un tècnic que va tornar a donar unes  explicacions més que correctes en el lloc equivocat.

Els partits que formen part del govern de la ciutat  varen tornar a fer  el paper de comparsa, de la trista figura o d'estaquirot. 
Es pot entendre en una situació de campanya electoral "omnipresent" on cap moviment es fa perquè sí... però jo em faria mirar deixar marxar uns altres ex-companys sense exigir-los explicacions i responsabilitats d'unes accions (u omissions) que també els  passaran factura als seus grups. (tot i que el seu reglament no ho contempla, el fòrum haurà de ser l'espai on assumir responsabilitats, perquè ens temem que el Ple no ho serà).

La nostra AAVV, i els companys de la CUP,  vàrem ser  els únics que portàvem al·legacions a un reglament d'organització que ni els que el van redactar acceptarien al nostre lloc... del tot previsible!. No tant, però,  la poca participació en el moment  dels  precs i preguntes: 3!! . Només tres aportacions  en un espai de suposat debat i treball  demostra que l'intenció era precisament buidar-lo de qualsevol intencionalitat d'èxit. I la millor manera, triar a dit qui podia participar!. (per això insistim que el fòrum  s'ha d'obrir a la participació de tota la ciutadania!) 

Tots sabien (i esperaven) què diríem la nostra AAVV,  i va trobar del tot  normal que, després de repetir-ho durant tants anys, l'alcaldessa tornès a no contestar-nos. (I comença a molestar-me pel poc respecte que mostren pels veïns que ens ho transmeten).

Tots els mitjans de comunicació coincideixen a ressaltar la mateixa noticia l'endemà (34 camions multats... quants expedients oberts a l'empresa?) Demostra la poca transcendència del que es va parlar. En un fòrum, la noticia no hauria de ser una explicació d'una de les parts, ho hauria  de ser tot el que ha comportat debat, els avenços, les decisions ... (En tot cas, l'Ajuntament faria bé de felicitar la professionalitat dels periodistes, pitjor hauria estat no "noticiar-ne" res!)

El que no puc entendre, (el que no vull entendre!) és el silenci de tots els partits presents (socis i oposició)  que pretenen dirigir la ciutat a partir del maig... es pot anar a un fòrum sense aportar cap idea, cap proposta, cap pregunta, cap dubte, cap queixa... Res a dir?  no es pot deixar passar cap oportunitat per fer el que fa quasi tres anys que alguns els demanem... Parlar i escoltar-nos.

Tampoc puc entendre la resta de les entitats presents.

S'han cregut el discurs "oficial"  de que les obres no els afecten? No tenen cap dubte? Aquestes obres no els creen  cap molèstia ni cap maldecap?  Es senten ben informats dels "problemes" que generen a la ciutat, dels que poden generar, dels canvis que patirà  la ciutat,  dels drets dels gironins?
Menció especial per la Federació d'AAVV que no només no ha liderat cap de les campanyes per exigir la informació i el lideratge necessaris, sinó que amb la seva submissió i vassallatge ha permès el menys teniment de les nostres AAVV i la solitud de molts gironins davant les agressions d'ADIF.

Què diran uns i altres quan parlem de compensacions i de indemnitzacions?

Sí! També és un tema que volíem posar a debatre al fòrum. Bé n'hi hauran d'haver no? O només hem de tenir paciència per veure arribar i passar el tren? No ens milloraran els barris a cop de talonari dels senyors d'ADIF? No ens rescabalaran els negocis i les nostres llars de les pèrdues que ens han ocasionat?

De veritat es pensen que no hi tenim dret? De veritat es pensen que no els exigirem que ho exigeixin? Les "subvencions" no han de servir per fer callar crítiques o per "invertir" aleatòriament i discriminadament , han de ser justes! I després? També serà un tema estrictament dels barris afectats? O ja serem "problema" de ciutat? Després de les obres del TAV, vindran les del convencional i després l'enderroc del vial (un altre tema que mai se'ns respon: fins quan duraran les obres? Quan recuperarem la normalitat? Quants anys més de paciència?)
 
Voldrà dir més barris afectats!! 
Però no pateixin que, si ens ho demanen, els de Sant Narcís els donarem tot el suport. 
Ens queda solidaritat, molta solidaritat... Tres anys, sols, demanat informació dóna per molt!!!