Figueres sanciona 21 persones per incomplir la normativa dels patinets elèctrics

Més de la meitat han estat per circular per la vorera i una de les infraccions ha acabat al jutjat

L’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha iniciat conjuntament amb la Guàrdia Urbana una campanya informativa i sancionadora als usuaris de vehicles de mobilitat personal (VPM) com ara patinets elèctrics.

Del 12 al 19 de gener, els agents van informar els usuaris de patinets elèctrics sobre la normativa a complir per circular amb aquest tipus de vehicle per la ciutat, on es van repartir 500 fulletons informatius. I a partir del dia 19, es va començar a sancionar.

En total s’han fet 12 controls en diferents zones de la ciutat amb un resultat de 21 sancions. La majoria d’aquestes s’han interposat al centre de la ciutat. Desglossat són 13 denúncies per circular damunt la vorera, una per anar en direcció contrària, quatre per circular més persones de les permeses damunt el patinet, una per circular utilitzant el mòbil, un altre per no respectar la llum vermella d'un semàfor i finalment una per no respectar un VMP a la zona de prioritat invertida.

A banda, s’ha interposat una diligència adreçada al jutjat per circular amb un patinet elèctric que precisa autorització administrativa sense haver-la obtingut.

L’objectiu d’aquesta campanya és recordar la normativa que algunes persones desconeixen sobre el bon ús d’aquests vehicles i sensibilitzar i conscienciar per permetre una bona convivència entre els vianants i els patinets elèctrics.

La regidora de mobilitat, Núria Bartrolich, ha explicat que “estem molt satisfets de l’inici d’aquesta campanya per reduir l’incivisme dels usuaris de patinets elèctrics a la ciutat. Continuarem sancionant els incívics i ampliant als punts de la ciutat on rebem més queixes sobre l’ús indegut dels VMP”.