ERC no aconsegueix tirar endavant el pressupost del 2023 a Blanes

Laia Gelabert (PSC) va renunciar al càrrec per incompatibilitat

L'equip de govern de l'Ajuntament de Blanes (Selva) format per ERC després de la trencadissa del pacte de govern, no ha aconseguit aprovar els pressupostos d'aquest 2023 després que totes les formacions a l'oposició hi han votat en contra (amb les abstencions del PSC) i registrant-se tant sols els cinc vots favorables dels regidors republicans.

La previsió de comptes per aquest any preveien uns ingressos de 52.093.572 euros i unes despeses de 48.261.738 euros i l'alcalde, Àngel Canosa, va advertir que aquest entrebanc suposarà la paralització de bona part dels serveis que fa el consistori així com impossibilitar l'execució de les inversions que en alguns casos ja s'han iniciat, anunciant una possible pròrroga.

Per la seva banda la resta de regidors han defensat la seva negativa a recolzar els pressupostos explicant que les seves propostes no s’havien tingut en compte. També algun d'ells ha censurat el fet d’haver portat els pressupostos al ple quan se sabia que no tindria suficient suport per aprovar-los.

Renúncia per incompatibilitat

Un altre dels punts destacats de la sessió plenària d'ahir és la renúncia al càrrec presentada per la regidora del PSC, Laia Gelabert. La seva decisió es deu a un informe elaborat pel secretari de l'ens on s’explica la incompatibilitat entre el seu càrrec públic i el seu lloc de treball a Aigües de Blanes, empresa on el 51% de les accions són de l’ajuntament.

L’anterior secretari del consistori que ocupava aquest càrrec l’any 2019, quan es va constituir l’actual plenari, no havia advertit sobre aquest aspecte. Fa pocs mesos, però, al ser substituït per un nou secretari municipal, aquest va dictaminar tot el contrari, informant d’aquesta incompatibilitat. Després de relatar la cronologia, la regidora ha reiterat que considera que ha actuat correctament, avalada per l’informe inicial, pel plenari i pel mateix alcalde.