Jutgen la vicepresidenta de Casademont acusada de mobbing i acomiadament improcedent

La directiva al·lega durant la vista que el va fer fora al seu cunyat per causes objectives de producció

El cas s'havia de jutjar el passat 6 d'octubre però es va posposar la vista perquè la defensa de la vicepresidenta va al·legar indefensió i es va requerir al denunciant que aportés nous documents. Finalment, el judici s'ha celebrat aquest migdia al jutjat social número 2 de Girona. Cadascuna de les parts ha aportat múltiples testimonis -tant treballadors i exempleats de l'empresa com persones de l'entorn familiar- per aclarir si es tracta d'un cas de mobbing i acomiadament improcedent o si a Ferran O. M. se'l va fer fora per motius únicament econòmics.

La denúncia presentada pel cunyat de la directiva recull que al 2000 van començar les "vexacions i humiliacions" vers la seva persona, moment en què ja acumulava 20 anys a l'empresa i havia ocupat diversos càrrecs de responsabilitat. Ferran O. argumenta que se'l va rebaixar un 33% el sou, se'l va canviar a un despatx més petit, se li va treure la plaça de pàrquing, li van retirar responsabilitat i no se l'avisava si hi havia una reunió important. Per tot plegat, el cunyat entén que l'acomiadament no respon a motius laborals sinó a "raons personals" perquè Adriana Casademont el veia com un "rival" a l'hora de dirigir l'empresa un cop havia mort el fundador, Jaume Casademont.

L'advocat de la consellera delegada de l'empresa, Jordi Puigbó, ha detallat davant la jutgessa que els motius que recull la denúncia "no vulneren el dret laboral" sinó que són decisions que responen a "raons objectives de producció". L'advocat assegura que els fets recollits en la denúncia són "innocus laboralment" i s'hi ha referit com a "discrepàncies amb la direcció o conflictes puntuals" i ha dit que, en tot cas, poden generar "estrès laboral però no mobbing".

A més, l'advocat ha afirmat que el denunciant no havia presentat cap queixa ni reclamació en el moment que es van anar succeint els fets i que ha estat després de ser acomiadat que ha presentat la demanda "amb la voluntat de fer caixa". El lletrat també ha argumentat que l'empresa pateix "pèrdues constants" des del 2005 i que són diversos els acomiadaments i reduccions de jornada que s'han hagut de fer i, per tant, que el seu cas també respon a aquests criteris.

El denunciant reclama que l'indemnitzin amb 150.000 euros pels danys morals soferts a causa d'aquests onze anys de vexacions en l'àmbit laboral. A més, també considera que s'ha de declarar nul l'acomiadament perquè no hi ha cap causa objectiva que recolzi l'argument de l'empresa que el considera un acomiadament per motius econòmics i de reestructuració d'empresa. L'exempleat va cobrar una indemnització de 45.000 euros per 31 anys de feina.