El cunyat de la vicepresidenta de càrnies Casademont la porta a judici acusada de mobbing

L'exempleat reclama una indemnització de 150.000 euros i que es declari nul el comiat

Ferran O. M. ha portat l'empresa Casademont S.A. i la seva vicepresidenta Adriana Casademont davant la justícia i ha interposat una demanda acusant-los d'acomiadament improcedent i de violar els drets fonaments dels treballadors perquè sosté que durant anys el van estar "humiliant" i "vexant" a escala professional. Després de 31 anys treballant a l'empresa i ocupant càrrecs de confiança, el demandant considera que la decisió d'acomiadar-lo la va prendre Adriana Casademont per motius "personals" i no laborals.

El demandant relata que va entrar a l'empresa l'any 1980 de la mà del seu fundador, Jaume Casademont, qui sempre "havia demostrat tenir molta confiança" en la seva feina i, a més, era el seu sogre. Segons relata en la demanda, durant anys va treballar com a adjunt de direcció i va assumir càrrecs importants com la direcció industrial de l'empresa desenvolupant projectes "importants" de progrés de l'empresa.

El detonant de l'enrariment de les relacions, segons Ferran O.M., va ser l'interès d'Adriana Casademont per l'empresa i per seguir les passes del seu pare. Segons el demandant, de seguida el va veure com un "rival" en la pugna pel poder i va anar pressionant el seu pare fins al punt d'obligar-lo a "decidir" entre un i altre. "tot i que la meva intenció no va ser mai la d'assolir la gerència de l'empresa", relata el demandant.

L'any 2000 és el moment en què, denuncia, comencen les "vexacions". "Va començar a fer-me la vida cada vegada més difícil", assegura el demandant que comenta que primer el van obligar a canviar-se de despatx, després el van desproveir de totes les seves funcions obligant-lo a estar "literalment de braços creuats", després li van treure la plaça d'aparcament i també van rebaixar-li el sou un 33%. A més, comenta, també hi va haver atacs per "desacreditar" la seva reputació professional i impedir la seva "promoció laboral".

"Estem davant d'un abusador identificat en la direcció general de la companyia i, en concret, en la senyora Adriana Casament", ha assegurat el denunciant que reclama que l'indemnitzin amb 150.000 euros pels danys morals soferts a causa d'aquests onze anys de vexacions en l'àmbit laboral.

A més, també considera que s'ha de declarar nul l'acomiadament perquè no hi ha cap causa objectiva que recolzi l'argument que utilitza l'empresa quan diu que és per motius econòmics i de reestructuració empresarial. A banda dels números de l'empresa, el denunciant argumenta que el director general actual de Casademont va dir a la família que l'acomiadament havia estat una "decisió personal" d'Adriana.

El conflicte arribarà dijous al Jutjat Social de Girona que haurà de jutjar el cas. Si declaren nul l'acomiadament l'hauran de readmetre o pagar la indemnització corresponent.