El temporal fa desaparèixer la platja de Blanes i malmet mobiliari

S'han rebut una trentena d'avisos per diverses incidències

[ACTUALITZAT 18:00h]

El temporal Glòria ha castigat durament el litoral de Blanes (Selva) on la platja ha desaparegut completament fruit de la mala mar i ja s'han atès una trentena d'avisos, tractant-se majoritàriament d’arbres caiguts i elements mòbils –tanques, parts d’edificis volàtils- arrossegats pel vent, que han anat a parar a la via pública.

Als efectes del fort vent, que es van començar a notar des d’ahir, se’ls ha afegit avui al matí el temporal de mar, una llevantada que ha crescut en intensitat des de primeres hores del matí. De moment, tampoc no ha provocat cap dany greu, arrossegant aigua i sorra en alguns trams del passeig. Per la seva banda la flota pesquera s’ha quedat a port, en precaució pel fort onatge.

Aquest dilluns tampoc s’han instal·lat al Passeig de Mar les parades del Mercat de Teixits que es fa setmanalment, de la mateixa manera que tampoc ho ha fet el Mercat de Fruites i Verdures al Passeig de Dintre. D’altra banda, la major part dels establiments de restauració que tenen terrasses a l’hivern l’han desmuntat en previsió de mals majors.

Una trentena d’avisos

La centraleta de la Prefectura de la Policia Local i Protecció Civil ha atès des d’aquest passat diumenge la migdia i fins el migdia d’avui dilluns una trentena d’avisos. Palmeres partides pel vent i arbres caiguts a la via pública, planxes metàl·liques i uralites que han volat, així com tanques i objectes mòbils arrossegats pel vent han estat els més usuals.

Per poder atendre alguns d’aquests serveis s’ha comptat amb el suport dels Bombers de la Generalitat, que han intervingut per assegurar arbres caiguts o bé per acabar de subjectar elements d’edificis que s’havien desprès. Una de les actuacions ha tingut lloc avui al matí al barri de Mas Enlaire, més concretament al Carrer Pep Ventura, on havia caigut part d’una estructura de vidre de l’àtic d’un edifici d’aquest vial.

Comptant amb el suport dels Agents Cívics de l’Ajuntament de Blanes, que han tallat l’accés al trànsit rodat, així com dels vianants als dos extrems del carrer, s’ha barrat el pas mentre els Bombers de la Generalitat han acabat de serrar la part metàl·lica de l’estructura de balconada que havia caigut al mig del carrer. L’operatiu ha conclòs retirant finalment de la via pública les restes de vidres i material metàl·lic que s’havia desprès.

Per la seva banda, les Brigades Municipals ja van actuar aquest passat diumenge al migdia, netejant la sortida de les rieres de Blanes que van a parar al mar. Amb l’ajuda d’una excavadora, un dels operaris del servei de l’Ajuntament de Blanes es va dedicar a retirar la sorra en previsió que, si hi ha forts aiguats, les sortides a mar obert estiguessin expedites i no puguin provocar inundacions.

Activitats anul·lades

L’Ajuntament de Blanes, a través del Departament de Protecció Civil, i de comú acord amb la direcció de l’Àrea d’Esports del consistori, ha decidit suspendre totes les activitats esportives que estava previst realitzar a l’aire lliure. Es tracta de la primera mesura preventiva emesa per l’Ajuntament de Blanes arran de la situació meteorològica adversa actual de pluja, vent i temporal de mar que afecta el municipi on comença la Costa Brava des d’ahir diumenge.