Coneix fins on pot arribar la neu els propers dies de temporal

Es pot acumular fins a un metre i mig en tot l'episodi

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha publicat dos avisos emesos per Protecció Civil on deixa palès la importància del temporal que castigarà les comarques gironines els properes dies.

El primer episodi de nevades començarà demà dilluns posant en perill moderat des de les dotze de la matinada fins a les sis del matí les comarques del Baix Empordà, el Gironès i la Selva. Seguidament i fins a les dotze del migdia també s'estendrà al Pla de l'Estany i l'Alt Empordà. A partir d'aleshores i fins a les sis de la tarda es mantindrà al Pla de l'Estany, el Baix Empordà i el Gironès, afegint-se el Ripollès i incrementant el perill a alt a la Garrotxa, l'Alt Empordà i la Selva. Des de les sis de la tarda i fins mitjanit es mantenen les alertes però s'hi afegeix el Ripollès al perill alt mentre que desapareix al Baix Empordà.

Pel que fa a les cotes de neu fins a migdia se situarà entorn dels 200 metres però esporàdicament més baixa. A partir de llavors anirà pujant progressivament i se situarà al final del dia entorn dels 400 metres. Per sobre dels 1.000 metres es podran acumular més de 20 centímetres de neu.

De cara a dimarts la situació serà la mateixa que la mitjanit del dia anterior i fins a les sis del matí. A partir d'aleshores només la Selva i la Garrotxa mantindran el perill alt durant tot el dia i no s'espera que nevi a la resta del territori gironí. La cota de neu pujarà fins als 1.000 metres al Pirineu i Prepirineu oriental i fins als 1.200 a la resta del quadrant nord-est. A més, fora d'aquests sectors, de matinada la cota de neu se situarà al voltant dels 500 metres. A més, per sobre dels 2.000 metres es podrà acumular més d'1,5 metres de neu nova en tot l'episodi.