Noves Rodalies a Girona la primavera de 2012 amb un cost de 5 milions d'euros

Ricard Font adverteix que el Govern depèn dels diners que transfereixi l'Estat com a compensació per la transferència

La posada en marxa de les Rodalies arreu de Catalunya és una de les conseqüències que es deriven de la transferència de la gestió d'aquest servei i del de Regionals que va portar a terme l'Estat. Des de fa mesos, el Govern està treballant per definir de quina manera es poden encaixar els diferents combois que prestaran el servei al mapa ferroviari català.

Segons avança Font, la voluntat és que aquest mes de desembre Territori i Sostenibilitat anunciï "com es portaran a terme tècnicament les Rodalies de Girona, Tarragona i Lleida". De moment, però, ja s'ha decidit quina serà la freqüència de pas dels combois arreu de la demarcació.

La proposta de Rodalies a Girona del Govern recull que cada hora circuli un tren entre Figueres i Blanes, amb parada a totes les estacions. En el cas del trajecte entre Figueres i Portbou, la freqüència de pas del comboi de Rodalies serà cada dues hores.

A l'hora de cobrir el servei, els trens de Rodalies circularan per les vies ja existents. És a dir, pel corredor Portbou-Barcelona fins arribar a Maçanet-Massanes (Selva) i, des d'aquí, direcció Blanes amb la línia del Maresme.

En servei la primavera del 2012

El director general de Transports i Mobilitat ha avançat que la intenció és que els nous serveis ja circulin per damunt dels rails la primavera del 2012. Això sí, Ricard Font ja ha advertit que els diners hauran de sortir de les arques de l'Estat, a través de la compensació que l'executiu espanyol paga a la Generalitat per la transferència de les Rodalies i els Regionals.

"El que tenim sobre la taula és la possibilitat d'engegar les Rodalies de Girona els mesos d'abril o maig, en funció de les disponibilitats pressupostàries i sempre supeditats als pressupostos generals de l'Estat", ha indicat Font. El director general també ha avançat quin és el cost que la Generalitat ha calculat per posar en marxa el servei. En concret, les Rodalies de les comarques gironines costaran 5 MEUR.

"Suposo que els pressupostos de l'Estat estaran redactats i aprovats la propera primavera; si els tenim i contemplen aquesta quantitat, aleshores podrem posar en marxa les Rodalies", ha conclòs el director general de Transports i Mobilitat.