El Govern acusa CCOO de 'greu irresponsabilitat' per vincular retallades amb dones assassinades

Assegura que la retallada del 15% del pressupost de l'ICD no ha afectat "ni en un sol euro" la partida contra aquesta problemàtica

  • El cartell editat per CCOO de Girona
    El cartell editat per CCOO de Girona
  • La directora de l'ICD, Montserrat Gatell © ACN
    La directora de l'ICD, Montserrat Gatell © ACN
En una roda de premsa per presentar el balanç de la dècada de funcionament del telèfon d'atenció a les víctimes, Gatell ha contestat a les paraules de la responsable de la secretaria d'Igualtat del sindicat a Girona, Olga Avellaneda, que va admetre que la fórmula escollida és "contundent" i ha dit que vol ser "un crit d'alerta". Avellaneda va explicar que si els ajustos pressupostaris redueixen els diners destinats a polítiques per prevenir la violència masclista, "és possible que el número de dones que en són víctimes augmenti".

"Vincular retallades a més dones assassinades és d'una perversió absoluta i d'una greu responsabilitat", ha contestat Gatell aquest dijous.

La presidenta de l'ICD ha reconegut que el pressupost de l'institut ha patit una retallada del 15% però ha assegurat que aquesta ha afectat aspectes com protocol, dietes, la direcció de la institució i també "rebaixes a subvencions". Tot i això, ha assegurat que la partida en la que "no s'ha alterat ni un sol euro" és la destinada als Serveis d'Atenció i Informació a les Dones (SIAD), a través del qual s'atén a les víctimes.

Gatell ha asseverat que la lluita contra la violència de gènere és la màxima prioritat de l'ICD i està entre les primeres del Govern i ha afegit que així ho demostra la posada en marxa d'un nou pla per erradicar aquest tipus de violència que va presentar recentment el conseller d'Interior, Felip Puig.

D'altra banda, i sobre les crítiques que CCOO de Catalunya va fer des de Barcelona sobre una disminució de les mesures judicials de protecció, Gatell ha dit que les dades demostren que això és així però ha assegurat que no és per desinterès sinó que cal potenciar la formació de l'àmbit policial i judicial per aconseguir les mesures correctes que les víctimes requereixen.