CCOO de Girona diu en un lema: 'Crisi+retallades=dones assassinades'

El sindicat vincula les retallades amb els assassinats de dones per protestar contra la violència masclista

Divendres, 25 de novembre, es commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Per rebutjar aquesta realitat, arreu del país es commemoren actes de rebuig i concentracions en solidaritat a totes les dones que pateixen maltractaments per part de les parelles.

A Girona, el sindicat CCOO és un dels qui se suma a aquesta onada de protestes amb un acte propi. Aquests últims anys, el sindicat ha organitzat concentracions davant l'edifici dels Jutjats. Durant la protesta, es llegeix un manifest i es recorda totes aquelles dones que en el darrer any han estat víctimes de la violència masclista.

L'any passat, la concentració es va convocar sota el lema: 'Ni una mort més'. Els diferents assistents, després de crear aquesta frase al carrer, hi van enganxar els seus pensaments i sentiments contra la violència de gènere.

Aquest 2011, a la pancarta que presidirà l'acte hi haurà escrites les següents paraules: 'CRISI + RETALLADES = DONES ASSASSINADES'. La responsable de la secretaria d'Igualtat ha explicat que la frase l'ha escollida el grup de dones de CCOO de Girona, amb l'objectiu de fer "un crit d'atenció i alerta" sobre allò que pot passar.

Remoure consciències

Olga Avellaneda ha explicat que l'objectiu del missatge és remoure consciències i posar l'accent en "la prevenció". "Les polítiques dirigides a prevenir aquestes situacions han patit una sèrie de retallades; i amb això, evidentment és possible que el número de dones que siguin víctimes de violència pugui augmentar", ha afirmat la secretaria d'Igualtat de CCOO a Girona.

A més d'aquesta pancarta, els assistents a la concentració també portaran unes bafarades on es llegirà: 'A mi encara no, quan em tocarà?'. Al final de l'acte, es llegirà un manifest i s'encendran espelmes en record a les dones que han perdut la vida a mans de les seves parelles en el darrer any.

L'acte de Girona no és l'únic que ha convocat CCOO arreu de Catalunya, però sí que no n'hi ha cap més que tingui el lema anterior. En diferents llocs del país, el sindicat ha organitzat xerrades, exposicions i jornades. A més, també hi ha previstes concentracions a ciutats com Lleida o Tarragona. Divendres, el sindicat també participarà a Barcelona a la manifestació unitària que s'ha convocat sota el lema 'No és no'.