Cançons populars amb sons electrònics combinades amb videojocs al Temporada Alta

'S'ha acabat el bròquil' dels gironins Electrotoylets es farà també en castellà i anglès

Després de sorprendre l'any 2010 al Sònar Kids amb el 'Volempamboli', que ja incloïa versions elecròniques de clàssics com el 'Virolai', la formació gironina s'atreveix ara amb un espectacle teatral que compta amb la veu en off d'Òscar Dalmau i la batuta del director i autor del text Jordi Prat. Vestits amb una granota de treball, una barretina vermella i espardenyes de vetes, els tres electrotoylets (Xavi Lloses, David Ibáñez i Adrià Bauzó) utilitzen instruments poc convencionals per interpretar les notes electròniques de temes populars i viure una aventura digital en format de videojoc.

Segons ha explicat el director en la presentació, és un espectacle "hiperllaminer", fet amb molt sentit de l'humor però al mateix temps que "alimenta" les noves generacions però no pas amb caramels, sinó amb "xuxos, botifarres de perol i mongetes per tirar-se després uns bons pets". I és que s'empaparan dels clàssics de la cultura tradicional catalana a través d'un univers digital, on l'escenari recrea l'estètica del videojoc amb pantalles i projeccions audiovisuals que farà participar al públic.

Tetris amb castellers

L'espectcle també vol ser un homenatge a la iconografia i videojocs que formen part de l'imaginari dels membres del grup, com ara l'Space Invaders, que arrencaran el somriure de molts pares que acompanyin als seu fills. Les versions dels 'Electrotoylets' inclouen pastoretes que han d'esquivar caques d'ovelles o una versió del Tetris fet amb castellers.

Pel que fa al repertori musical, han escollit el que han anomenat els "clàssics més xirucaires" i que van des d''El gegant del pí', 'Baixant de la font del gat', 'El ball de la civada' i fins i tot una suite de peces que formen part de la Patum de Berga, entre d'altres.

Una versió moderna de la cultura catalana

L'espectacle està previst que es versioni també en castellà i anglès per tal de fer-lo arribar "arreu del món". Segons explica un dels membres del grup Adrià Bauzó, el que es vol és fer arribar aquesta referència "moderna" de la cultura catalana. "Aquí ens pot interessar veure el material musical transformat però a Holanda no el coneien i s'ho miraran com una gent que revisa la seva cultura en clau del segle XXI", assenyala.

'S'ha acabat el bròquil' té una durada de 50 minuts i es podrà veure el pròxim 26 de novembre a l'Auditori de la Mercè.