ERC Girona proposa un mecanisme de consulta ciutadana per grans projectes de ciutat

Ho presentarà en una moció al proper ple

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Girona proposa la posada en marxa d’un sistema de consultes obertes i directes a través del qual la ciutadania pugui definir les accions prioritàries en les grans decisions de ciutat.

Els republicans fan la petició a través d’una moció que presentaran al pròxim Ple municipal, en la que posen sobre la taula una eina que sigui operativa de cara als grans projectes de ciutat previstos per enguany, com el Pacte Local per l’Habitatge, el Pla de Mobilitat o el Pla Local de Joventut. L’objectiu és crear, de forma conjunta amb el teixit social i associatiu gironí, nous processos participatius que permetin incrementar la implicació ciutadana en la governança de la ciutat.

“La Girona del futur ha de cridar la gent a deliberar més d’una vegada a l’any, fent que les grans decisions estiguin en mans de la ciutadania”, assegura la regidora d’ERC, Annabel Moya. “Aquestes decisions han de gaudir d’una implicació ciutadana que vagi més enllà dels tràmits d’audiència pública, i acompanyar-se d’autèntics processos participatius que culminin amb una votació oberta per prioritzar les actuacions”, afirma.

Alhora, en la seva moció, Esquerra Republicana de Girona emplaça l’equip de govern a que refermi el seu compromís per redefinir i reforçar el model de pressupostos participats, tal i com va pactar amb ERC i amb la resta d’agents socials i associatius de la ciutat el juliol passat. En aquest sentit, els republicans també demanen que es faci públic el més aviat possible l’informe que surti d’aquest procés i generar un debat ciutadà. “És important que el govern municipal cregui en la participació i es comprometi a executar els compromisos presos amb la ciutadania”, defensa Annabel Moya, que remarca que “només així aconseguirà guanyar-se la credibilitat i la confiança necessàries perquè aquesta participi”. La regidora republicana alerta que “no ajuda a fomentar la participació el fet que hi hagi projectes dels pressupostos participats pendents des del 2013”.