Dinou ajuntaments modifiquen projectes per al 2012, la majoria per fer obres 'més socials'

Són obres incloses en el Programa Específic de Cooperació Municipal de la Diputació de Girona

El pla específic de la Diputació de Girona serveix perquè els ajuntaments facin obres municipals tan diverses com ara pavimentar camins, construir llars d'infants, adequar equipaments, ampliar cementiris, construir centres socials o fer obres a l'ajuntament mateix. El diputat Xavier Soy ha explicat que el que aquest dimarts ha resolt la Diputació de Girona són les al·legacions corresponents a l'any 2012. En total, han estat 19 els ajuntaments que han presentat al·legacions i la majoria, segons Soy, les han acceptat perquè són per a fer altres obres que també s'adequen a les exigències del programa.

Xavier Soy ha explicat que aquest any han notat un canvi de tendència en els ajuntaments perquè la majoria han demanat canviar les inversions per fer obres "més socials" i aparcar altres projectes de més envergadura. "Potser abans volien construir un ajuntament nou i ara volen cobrir una pista", ha detallat Soy que diu que ara deixen de fer obres "potser no tant necessàries" per prioritzar altres actuacions.

"Com que igualment són per a obres i edificis municipals, les bases permeten fer aquests canvis", precisa Soy. El diputat ha assegurat que aquest no és l'any en què han resolt més al·legacions però sí que han notat que la majoria són per a canviar de projecte perquè les necessitats dels ajuntaments "han canviat" en els dos darrers anys. La Diputació ha aprovat totes les al·legacions excepte les dels ajuntaments que demanaven un augment de la subvenció. "No la podem concedir", ha conclòs el diputat.

Els ajuntaments que han presentat modificacions són els de l'Escala, Peralada, Portbou i Santa Llogaia d'Àlguema a l'Alt Empordà; Fontanilles, Forallac, Palamós, la Tallada d'Empordà i Torrent al Baix Empordà; Olot, les Planes d'Hostoles i la Vall de Bianya a la Garrotxa; Serinyà al Pla de l'Estany; Planoles i Sant Pau de Segúries al Ripollès i Blanes, Brunyola, Lloret de Mar i Sant Feliu de Buixalleu a la Selva. Entre les obres hi ha l'ampliació del cementiri a Peralada, construir una llar d'infants a Portbou i una altra a Les Planes o suprimir les barreres arquitectòniques de l'ajuntament de Planoles. Altres al·legacions han servit per actualitzar el pressupost que ha variat en els darrers dos anys.