Figueres destinarà el sostre de tres escoles a la captació d’energia solar

Els tres centres són el CEIP Ma Àngels Anglada, Anicet de Pagès i Joaquim Cusí

El regidor de Medi Ambient, Pere Giró, ha assegurat que “és en aquest últim aspecte on incideix el projecte per instal·lar les plaques fotovoltaiques a les tres escoles” i afegeix que “més enllà de l’aprofitament que se’n pugui extreure al vendre l’energia que es produeix a la xarxa, l’Ajuntament està enviant un missatge clar d’aposta per les energies renovables als ciutadans i ciutadanes”.

També a teulats privats

De fet, des del mes de març a Figueres es pot demanar permís per instal·lar punts de captació d’energia als edificis particulars. Una mesura que permet la instal·lació plaques fotovoltaiques o micro aerogeneradors d’electricitat, entre d’altres. Tots els interessats -privats, comunitats de propietaris o empreses- en instal·lar sistemes de captació d’energia es poden adreçar a l’Agència Local de l’Energia de Figueres.

En els últims quatre anys, el consistori ja ha tirat endavant altres iniciatives relacionades amb energies renovables com la instal·lació de plaques al Poliesportiu per escalfar l’aigua de les dutxes o, entre d’altres, la construcció de la coberta fotovoltaica de la plaça Catalunya. Un projecte que, a més de fer que l’espai guanyi en usos ciutadans, permet ingressar uns 40.000 euros anuals provinents de l’electricitat produïda i que es ven a la xarxa.