El 99% dels participants en la consulta d'Units pel CAP de la Selva rebutgen les retallades

Sis taules van instal·lar-se aquest diumenge prop dels col·legis electorals de Sant Hilari Sacalm, Arbúcies i Hostalric

Per no influir en el desenvolupament de la jornada de votacions, l'organització va instal·lar les taules a almenys 100 metres dels col·legis electorals, i no va col·locar-hi cap tipus de publicitat en contra les retallades. Els electors, que s'havien d'identificar amb el DNI, havien de respondre a la pregunta de si estaven d'acord amb les polítiques de retallades del Govern "que afecten els serveis sanitaris, l'ensenyament i altres polítiques socials".

Participacions d'entre el 10 i el 16%

A Sant Hilari, on a mig matí havien votat unes 200 persones a l'única taula instal·lada, dels 515 vots dipositats al final de la jornada, tots excepte un eren en contra de les retallades. En aquest poble va participar aproximadament un 10% del voltant dels 5.800 veïns empadronats. Pel que fa a Arbúcies, dels 835 vots que es van dipositar a les dues taules muntades, només 8 eren o bé nuls o bé a favor de les retallades. En aquesta localitat van acudir a les taules al voltant d'un 12% dels cap a 6.700 veïns empadronats. Quant a Hostalric, dels 662 vots que es van entregar a les tres taules instal·lades, només 9 eren a favor de les retallades. En aquest municipi van votar cap a un 16% dels aproximadament 4.000 veïns empadronats.

L'organització de les consultes es va mostrar satisfeta pels resultats obtinguts, i ara té la intenció d'enviar al Govern totes les paperetes com una "mostra de pressió" i per demanar que "s'escolti" la veu del poble. En aquest sentit, Units pel CAP de la Selva demanava al president de la Generalitat, Artur Mas, que faci marxa enrere en les retallades en salut i que permeti que sigui la ciutadania qui decideixi si hi està a favor o en contra. També, es pregunten si un govern està legitimat per aplicar aquestes retallades als 7.535.251 ciutadans de Catalunya comptant que va tenir el suport de 1.202.830 persones a les passades eleccions al Parlament. Així mateix, l'organització lamenta que CiU no concretés quines polítiques aplicaria.

Els organitzadors han assegurat que no es va produir cap incidència en cap dels tres pobles on es va fer les consultes, que van ser més concorregudes al matí que a la tarda, moment en què la pluja va fer més acte de presència.

D'altra banda, està previst repetir la consulta dimecres vinent al mercat d'Amer, i s'està estudiant fer-la també diumenge al mercat d'Anglès.