Sáez apel·la als votants 'amb ànima social' per mantenir els tres diputats socialistes a Girona

El candidat del PSC alerta que el PP i CiU representen "la dreta més freda" i assegura que no prioritzaran l'estat del benestar

Els PSC ha volgut tancar la campanya amb un acte en presència dels tres candidats al Congrés i el Senat a Palamós. El cap de llista al Congrés, Àlex Sáez, ha ressaltat que han fet una "bona campanya" i ha assegurat que la gent els ha mostrat la sensibilitat envers la defensa dels serveis públic en els dies que han estat fent actes arreu de les comarques gironines.

El candidat ha pronosticat un bon resultat pels socialistes i s'ha mostrat ambiciós ja que defensa que es poden mantenir els tres diputats aconseguits el 2008. "Sortim amb la màxima aspiració i observem que hi ha una majoria silenciosa que diumenge parlarà perquè no vol aquesta dreta que pretén retallar els drets socials i l'estat del benestar que tant ens ha costat de construir", ha manifestat el candidat que reconeix, però, que obtenir dos diputats també seria "un bon resultat":

Sáez ha apel·lat als "votants amb ànima social" a qui ha dit que "no es quedin a casa" si no es volen "penedir" l'endemà de les eleccions. "Qui cregui en els drets socials que no es quedi a casa perquè si no anem a votar, aquesta dreta freda que pretén imposar una retallada dràstica dels drets socials, desballestarà els drets que ens hem guanyat amb anys d'esforç", ha declarat el candidat socialista. Sáez ha justificat que amb una política fiscal que gravi les rendes altes i també impostos indirectes a tabac i alcohol es poden augmentar els ingressos de l'Estat i, per tant, es poden mantenir sense retallar les polítiques socials.

Suport de tota la candidatura

Un per un, els candidats socialistes que han acompanyat Àlex Sáez a la compareixença d'aquest matí, han detallat les propostes del programa socialista. "Aquests dies m'he trobat persones que em deien que l'endemà d'haver votat CiU a les autonòmiques se n'havien penedit", ha explicat el cap de llista al Senat, Rafael Bruguera. "Vull transmetre que la dreta global, la que representen el PP i CiU, suposa una amenaça real per a l'estat del benestar", ha alertat la candidata al Senat Pepa Celaya que ha afegit que si guanya el PP, l'estat del benestar "quedarà en una situació extrema de dèficit". Per la seva banda, l'altra candidata al Senat, Magda Casamitjana, ha assegurat que el PSC té com a principal objectiu "la defensa de les polítiques socials, el catalanisme, Catalunya i els interessos de les comarques gironines".

La número 2 al Congrés, Iolanda Pineda, s'ha centrat en la necessitat de generar ocupació: "Tenim un problema greu amb l'atur i la raó per votar el PSC aquest diumenge són les propostes concretes del nostre programa per crear ocupació, per establir una fiscalitat més justa i per la formació de nous treballadors", ha defensat. "Vivim temps de desconfiança i el que dóna seguretat a les persones és saber que tindran prestacions en salut, educació i atur", ha defensat el número 3 al Congrés, Enric Pérez.