Millo assegura que si és diputat augmentarà el diferencial entre les taxes del Prat i Girona

El candidat assegura que el PP no retallarà en polítiques socials, educació i salut

Des que Ryanair va anunciar l'acord amb la Generalitat i va posar la condició de mantenir-se a Reus i Girona si no s'apugen les taxes, s'han adreçat moltes mirades als líders del PSC i del PP per conèixer el seu posicionament. El portaveu dels socialistes catalans, Joaquim Nadal, explicava poc després de conèixer l'acord que el govern de Zapatero no tenia previst en el pressupost del 2012 apujar les taxes a Girona i Reus. Ara bé, aquesta voluntat, no s'ha materialitzat en xifres perquè l'avançament de les eleccions ha aturat l'aprovació del pressupost de l'any vinent. Nadal també va reptar el PP a fer el mateix si governa.

Aquest matí, el candidat del PP per Girona, Enric Millo, s'ha compromès a treballar per augmentar el diferencial entre les taxes de Girona i les del Prat. Millo ha reivindicat que aquest compromís fa temps que el defensa i ha justificat, per tant, la importància que el PP tingui un diputat gironí al Congrés per poder vehicular aquestes demandes directament al Ministeri de Foment. "És molt important que jo sigui diputat perquè sóc l'únic que podré influir per garantir que l'acord entre Ryanair i el Govern de la Generalitat es compleixi, CiU no ho podrà fer", ha manifestat.

Millo també ha qualificat "d'insuficient" l'acord que es va anunciar dimecres perquè, segons considera, és un acord "a tres bandes" (Generalitat, Ryanair i Aena) en el qual no hi apareix la signatura de cap responsable d'Aena comprometent-se a complir l'acord. A més, ha criticat el Govern perquè, segons assegura, no es treballa per captar més companyies i no és "ambiciós" perquè l'acord parla de tres a quatre milions de passatgers per any mentre que Girona havia arribat a tenir cinc milions i mig el 2008.

Millo també ha recordat que Ryanair vola des del Prat i que aquest "ha estat el principi dels mals" de l'aeroport de Girona i ha remarcat que enlloc més d'Europa es dóna el cas que una companyia de baix cost voli a aeroports principals.

Compromís amb les polítiques socials

El cap de llista del PP ha visitat aquest matí l'associació Mifas, formada per persones amb discapacitat física. Millo ha manifestat que si el PP governa no hi haurà retallades ni en salut, ni educació ni polítiques socials i ha dit que l'estalvi vindrà per altres vies com la reducció de burocràcia o fer una administració "més eficient".

El cap de llista ha reivindicat que el principal objectiu del PP és la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball i que aquesta millora econòmica és bàsica per poder garantir el manteniment de les polítiques socials. Millo també ha dit que el PP es compromet a eliminar la congelació de les pensions imposada pel PSOE.