El Govern tanca un acord amb Ryanair per als pròxims cinc anys a l'aeroport de Girona

La companyia posa com a condició per mantenir l'entesa que Aena no pugi les taxes

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, confirmarà aquest dimecres al migdia en roda de premsa l'acord per cinc anys entre l'aerolínia i la Generalitat després de mesos de negociacions.

Ryanair, però, ha condicionat l'acord a què Aena "clarifiqui els costos aeroportuaris que aplicarà a partir del 2012 a Girona i Reus" i diu que si l'ens incrementa les seves "ja elevades taxes" en aquests dos aeroports es trencarà l'acord entre les dues parts. En aquest cas, l'aerolínia ja ha deixat clar que optarà per instal·lacions on els costos operatius siguin més baixos.

"Si Aena confirma que no es produiran increments de despeses a Girona i Reus el 2012, aleshores Ryanair ratificarà el projecte d'acord i els plans de creixement a Girona i Reus seran una realitat", conclou el comunicat de l'aerolínia.

Amb el nou acord per als pròxims cinc anys, Ryanair calcula que el tràfic de passatgers a Girona i s'incrementarà de dos a tres milions de passatgers durant els primers dotze mesos, mentre que a Reus es recuperaran les rutes, el tràfic i els llocs de treball, uns 500, a partir de l'abril del 2012 i el tràfic augmentarà a 500.000 viatgers.