ICV-EUiA reivindica a la Garrotxa que cal una Llei de protecció del sòl agrari

El candidat assegura que aquesta norma evitaria afectacions als paratges naturals "davant l'amenaça de noves infraestructures"

El candidat ecosocialista ha indicat que la Llei de protecció del sòl podria ser útil, per exemple, davant la construcció de l'A-26 (l'N-260 desdoblada), que es planteja com una variant per al trànsit d'Olot amb quatre carrils travessant la Vall d'en Bas. "És aquí on es veu clar que no es dóna cap valor al sòl agrari", ha indicat Vidal que també ha assenyalat que a la Garrotxa l'activitat agrícola té un valor afegit lligat a l'activitat turística. "Amb aquesta autovia, la Garrotxa esdevindrà un lloc més de pas sense cap interès perquè el principal atractiu de la comarca és el seu paisatge i se'n veurà molt ressentit", ha manifestat.

El candidat gironí també ha reivindicat que la reforma de la PAC que ha impulsat la Unió Europea també és una "amenaça" per al sector primari. "Els pagesos s'enfronten a una situació de preus injustos que afegeixen pressió a una activitat que ja pateix per altres bandes problemes com l'abandonament de les explotacions per part de les noves generacions", ha declarat Vidal.

Vidal ha volgut cridar l'atenció sobre el fet que altres formacions no presentin les seves propostes en matèria agrària perquè consideren que el pes del vot de la gent de pagès "no és important o ja és al sac". Vidal ha assegurat que, per a la coalició ecosocialista, aquest és un sector prioritari perquè, segons justifica, "està patint una situació de crisi crònica".