Millo assenyala que cal aparcar els debats nacionalistes i parlar més d'economia

El candidat del PP per Girona demana als votants de CiU que els recolzin perquè assegura que Duran ha donat "suport sistemàtic a Zapatero"

El candidat del PP a Girona, Enric Millo, ha llençat un missatge als votants de CiU amb la voluntat de denunciar, segons Millo, que els diputats de la federació nacionalista han donat "suport sistemàtic" a les reformes impulsades per l'executiu de José Luís Rodríguez Zapatero. Segons ha alertat el candidat, els diputat de CiU van votar a favor de la reforma laboral, la reforma de la Llei d'Estrangeria i també la del Codi Penal, totes elles mesures que, pel candidat del PP, "no han servit per resoldre els problemes reals".

Millo també ha criticat CiU per les mesures que ha pres des del Govern de la Generalitat per reduir la despesa. Pel candidat, la reducció de la despesa no s'ha afrontat amb mesures "racionals i eficaces" sinó amb "retallades socials". "M'adreço als electors de CiU perquè facin una reflexió entorn què ha fet el PSOE per dur-nos fins on estem i també quina ha estat l'actitud de CiU, que ha donat suport permanent a Zapatero", ha declarat Millo que ha acusat el candidat de CiU a Girona, Jordi Xuclà, i també a Barcelona, Josep Antoni Duran i Lleida, de tenir una "responsabilitat important" en aquest sentit.

"No toca parlar de nacionalismes"

D'altra banda, el candidat per Girona ha tret pes a les demandes d'alguns partits sobre més autogovern o un nou model de finançament, com és el cas de CiU, que demana el pacte fiscal. Per a Millo, ara és un moment perquè Catalunya "estigui unida i els partits treballin colze a colze". "La situació és molt greu, jo la qualifico d'emergència social, i no en podrem sortir si no és units", ha assenyalat Millo que assegura que "ara no toca plantejar una transició nacional cap a la independència".

Pel candidat del PP a Girona, a Catalunya "li ha anat bé" quan el PP ha governat a Madrid i, per contra, amb els governs socialistes, a Catalunya "li ha anat malament". "Ara cal una Catalunya plural per contribuir a una Espanya que sigui competitiva, això ens farà anar bé a tots", ha manifestat.

El popular, acompanyat per la número 2 de la llista, Concepció Veray, ha fet campanya al Mercat del Lleó de Girona.