El PSC promet finalitzar l'A-26 Olot-Figueres i enllaçar-la amb l'AP-7

Iolanda Pineda critica que el Museu dels Sants d'Olot estigui "en perill" per la "mala gestió" de l'Ajuntament

El PSC proposa per al pròxim mandat impulsar des de Madrid infraestructures necessàries per a la comarca de la Garrotxa i que serveixin per "millorar les exportacions" i "consolidar empreses importants, com el clúster carni". Les inversions que prometen els socialistes es basen sobretot en les infraestructures viàries. Iolanda Pineda ha explicat que una de les prioritat és finalitzar el desdoblament de l'A-26 entre Olot i Figueres i, sobretot, fer l'enllaç de l'autovia amb l'AP-7 a Vilafant.

"Ha de ser una comarca amb sortida a França", ha detallat Pineda que defensa que aquesta connexió per carretera impulsarà les exportacions de les empreses garrotxines. Un altre dels compromisos és l'N-260. Pineda ha concretat que el programa electoral que han elaborat específic per a la Garrotxa inclou fer millores i tasques de condicionament i endegar els projectes constructius de l'eix pirinenc Olot-Ripoll i les variants Sant Joan de les Abadesses- Ripoll - Campdevànol.

El Museu dels Sants, una "oportunitat" que es pot perdre

Pineda i el cap de llista del PSC al Senat, Rafel Bruguera, han fet campanya aquest dilluns a Olot aprofitant el mercat. La candidat al Congrés ha recordat les inversions que ha fet el govern socialista des de Madrid i ha destacat els 11 MEUR destinats a inversions en rehabilitacions d'edificis i equipaments culturals que han invertit a través de l'1% cultural. Bona part d'aquests diners, ha recordat Pineda, han estat per al Museu dels Sants d'Olot.

La candidata ha lamentat que l'equipament estigui "en perill" per culpa "de la mala gestió de l'ajuntament" i considera que seria perdre una "oportunitat" si finalment el museu, que rep uns 7.000 visitants l'any i va obrir les portes fa 4 anys, hagués de tancar. Pineda aposta per buscar alternatives més creatives perquè el museu serveixi per dinamitzar el turisme a la comarca.

Vot catalanista i progressista

El cap de llista al Senat ha instat totes les persones que se sentin catalanistes i progressistes a anar a votar. Segons Bruguera, si guanya el PP molts catalans d'esquerres es poden "penedir" d'haver-se quedat a casa i no haver anat a votar . El candidat ha assegurat que els populars no tindran "cap respecte" per les identitats diverses de l'Estat.