El PP vol augmentar els controls a la Jonquera per vigilar més l'entrada d'immigrants il·legals

Enric Millo es compromet a "fer complir la llei" i "convidar a marxar" els nouvinguts que no tinguin permís de treball ni residència

  • El cap de llista del PP per Girona, Enric Millo © ACN
    El cap de llista del PP per Girona, Enric Millo © ACN
  • Control a la duana francesa (arxiu)
    Control a la duana francesa (arxiu)
Per Millo cal treballar aconseguir una immigració "legal" que garanteixi la convivència entre les persones que han nascut al país i les que vénen de països estrangers. "cal lluitar contra la immigració irregular i fer-ho amb la llei a la mà com a única manera per garantir la convivència social a les nostres comarques", ha afirmat el candidat.

El cap de llista per Girona s'ha referit també a la necessitat de millorar els mecanismes de control per poder acabar amb la immigració irregular, i en aquest sentit ha explicat que és "important" ser més "curós en el control d'entrada a les fronteres". Millo també demana a tots els ajuntaments un major control del cens per, per exemple, evitar els pisos pastera.

Millo ha destacat que el PP aposta per acabar amb les regularitzacions massives i ha afegit que "la saturació és incompatible amb la integració i la cohesió". Pel candidat popular, "Catalunya ha de seguir sent una terra d'acollida i d'oportunitats per a tothom i la millor forma d'aconseguir-ho és que les persones immigrants s'integrin a través de la ocupació"

Enric Millo, que aquest dijous ha visitat Figueres, ha destacat que l'Alt Empordà és la comarca de Girona amb un percentatge d'immigrants més elevat perquè l'any 2010 el percentatge de nouvinguts era del 27,99% sobre el total de la població, gairebé 40.000 persones de les 140.000 censades a la comarca són immigrants.