Figueres viu la seva primera cavalcada sense animals

Els Reis Mags han arribat per terra i mar a la província de Girona

  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN

La Cavalcada de Reis de Figueres presentava importants novetats aquest 2020. Per primer cop els animals que habitualment acompanyaven la comitiva de Ses Majestats no han sortit.

Un fet que l'Ajuntament considera que era "necessari", i recorda que ja són moltes les ciutats que han retirat els animals de les diferents cavalcades. La sortida de la comitiva ha estat com sempre des del Carrer Nou a les set de la tarda, després dels campaments. La comitiva ha recorregut el centre de la ciutat fins al carrer Castelló on ha girat a la dreta fins arriba a la Plaça Catalunya, enmig d'una gran quantitat de nens amb els seus fanalets.

En aquest punt Ses Majestats s'han trobat una altra de les novetats d'aquest any. La zona de baixa intensitat sensorial, on s'ha rebaixat el volum de la música i s'han eliminat els efectes sonors i lluminosos estridents. L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que era important incorporar aquesta zona per fer més "inclusiva" la cavalcada.

Pels volts de dos quarts de nou del vespre els Reis d'Orient han arribat a la Rambla, on hi havia la tercera gran novetat d'aquest any. I és que per primera vegada el recorregut s'ha alterat i no ha finalitzat al balcó de l'ajuntament, sinó al capdamunt de la Rambla. Un gran escenari ha estat des d'on Ses Majestats han fet els discursos just després que els rebés l'alcaldessa.

En acabar els discursos s'ha fet l'entrega de premis del concurs de fanalets que prèviament s'havien presentat al migdia al Teatre Jardí. Malgrat tot, tots els nens han rebut un obsequi dels reis.

A Palafrugell per mar i canvi de recorregut a Girona

A més de la de Figueres, d'altres cavalcades han presentat novetats respecte els altres anys. En concret, destaca l'allargament del recorregut que es fa a Girona, on la comitiva arribarà fins a Emili Grahit. A la capital de la demarcació s'ha fet també els tradicionals campaments als Jardins de Fora Muralla amb multitud de nens que s'han acostat a veure els tres reis.

A Palafrugell, els tres reis han arribat per mar fins a Llafranc i després per carretera fins a la localitat baix-empordanesa. A la Bisbal el recorregut també s'ha modificat. El motiu, però, ha estat que les obres del carrer Ample, un dels principals per on passava la comitiva no han acabat a temps, i això ha obligat a modificar el recorregut.

On també han arribat per mar ha estat a Blanes, això sí, aquest any s'ha avançat una hora respecte a l'any passat. A Olot una de les novetats ha estat les noves carrosses que han estrenat els reis, més sostenibles i han donat un pes especial a les princeses que acompanyaven Ses Majestats per fer-la "més igualitària".