El grup König decideix no obrir el restaurant a l'Antic Odèon de Girona

Marc Parals i Miquel Casals han rescindit el contracte signat l'any passat

La cadena de restauració König ha decidit fer-se enrere en el seu objectiu d'obrir un nou restaurant a l'interior de l'antic Teatre Odèon de Girona segons ha avançat El Punt Avui. D'aquesta manera es posa punt i final a una polèmica que es va iniciar el juliol de l'any passat quan la notícia va saltar als mitjans.

El projecte contemplava l'obertura durant el segon trimestre de 2021 d'un cafè restaurant amb capacitat per unes 400 persones i que havia de donar feina a 50 persones. Les primeres reaccions en contra van arribar per part del grup municipal del PSC que argumentava l'espai no reunia les condicions necessàries per a desenvolupar aquest ús. Per la seva banda, membres del grup independentista La Forja van ocupar durant unes hores l'Odèon per a mostrar el seu desgrat amb el projecte.

És per tot això que el gerent de la cadena de restauració, Marc Parals, juntament amb el propietari del local, Miquel Casals, van decidir rescindir el contracte que van signar en el seu dia. Aquest últim, en declaracions al rotatiu gironí, es lamentava del que havia passat i es mostrava convençut que el projecte hauria resultat positiu per a la ciutat.

L'acord hauria permès al grup König l'explotació del local durant un termini de 25 anys que incloïa la seva restauració. Ara Casals cerca finançament per a recuperar un espai que no compta amb el suport de l'Ajuntament ni la Diputació per a la seva reforma.