Pel PSC és prioritària l'estació intermodal de Girona i no el baixador del TAV a l'aeroport

Sáez diu a Xuclà que no entén l'obsessió per fer-hi arribar el tren si CiU no ha estat capaç de mantenir "l'aeroport de primera" que va "heretar"

El cap de llista dels socialistes per Girona, Àlex Sáez, ha reiterat que la seva prioritat en matèria d'infraestructures ferroviàries és la construcció de l'estació intermodal al centre de Girona. "Serà la gran estació de referència de les comarques gironines", ha afirmat Sáez. El candidat ha lamentat que CiU hagi "alterat" les prioritats i que plantegi com a preferència la construcció d'una estació del TAV a l'Aeroport de Girona. "Ja sabem que ells mai van creure en l'estació de Girona ciutat", ha criticat Sáez.

Els socialistes aposten per anar pas a pas en la construcció d'infraestructures i creuen que el primer, després de l'arribada de l'alta velocitat, és fer l'estació intermodal, soterrar el tren convencional i enderrocar el viaducte. Sáez aposta per enllestir primer aquesta part i, després, si l'Aeroport de Girona esdevé el pol econòmic previst, fer-hi arribar l'alta velocitat construint-hi l'estació. Tot i això, Sáez ha lamentat que CiU faci aquestes propostes quan, segons els socialistes, són els responsables de la davallada d'activitat econòmica a l'aeroport perquè no han arribat a un acord amb Ryanair.

En aquest sentit, Sáez ha assegurat que CiU va heretar un aeroport "de primera" de la mà de l'anterior Govern i que, en poc temps, l'han convertit en un aeroport "de segona", que ha perdut vols, freqüències i passatgers i que podria perdre l'aerolínia Ryanair si no arriben a un acord. El candidat també ha lamentat que la Cambra de Comerç no hagi respost a la seva proposta dels PSC d'ampliar el compromís que ja va signar Jordi Xuclà (CiU) per afegir al compromís d'impulsar el desdoblament de l'N-II, la construcció del nou Trueta i arribar a un acord amb Ryanair. "Si volen fer un front comú, fem-ho, però no fem electoralisme de baix estil", ha criticat Sáez.

La cap de llista del PSC per Girona durant dos mandats, Montse Palma, ha donat suport aquest dimarts a Àlex Sáez i han fet balanç de la feina que han fet durant aquest set anys i escaig al govern espanyol. Palma ha assegurat que han fet "molta feina" tot i les circumstàncies de crisi econòmica i que, sobretot, s'han preocupat per enfortir l'estat del benestar i "no deixar ningú enrere". Entre els èxits, Palma detalla que els trens de mercaderies ja circulen en ample europeu, que han apujat les pensions mínimes i que hi ha el doble d'estudiants gironins que poden gaudir d'una beca. "Presentem una fulla de serveis gens menyspreables", conclou Palma.