La UGT veu desproporcionat el tancament definitiu de la seva barraca a les Fires de Girona

El sindicat insisteix que assumirà la sanció però reclama poder obrir aquest cap de setmana

La UGT de les comarques gironines considera que l'Ajuntament gironí "ha posat per davant el principi d'autoritat enfront al principi de consens que defensàvem" en relació a la decisió del tancament definitiu de la seva barraca a les Fires de Girona per vendre alcohol a menors d'edat. Davant d'això, el sindicat ha interposat un recurs de reposició al consistori ja que considera que les entitats "no som els únics ni els primers responsables d'aquesta situació".

El sindicat argumenta que l'Ajuntament i els Mossos d'Esquadra "s'han dedicat més a perseguir i vigilar a les entitats que no a vetllar pel botellón que es desenvolupa al voltant o a prevenir les possibles dificultats". Així mateix, la UGT creu que el model de barraques per les Fires de Girona "està en qüestió" i per tant, assenyala "no només és un motiu de consum d'alcohol, sinó que darrere no hi ha simplement una millora del model, sinó un canvi clar en un altre sentit".

La UGT ha volgut deixar clar que no volen ser els caps de turcs d'estar davant de la privatització de la venda de begudes a determinades empreses i que els beneficis, segons expliquen, en comptes de revertir en la ciutat i les persones que fan activitats socials ho facin exclusivament a beneficis empresarials.