La policia tanca dues barraques a Girona per vendre alcohol a menors

L'ajuntament fa complir la normativa i no les deixarà tornar a obrir en el que queda de fires

Les barraques de la UGT i Atletisme Girona hauran d'abaixar la persiana aquesta nit i no podran tornar a obrir en el que queda de fires. Així ho ha decretat l'ajuntament aquest dimecres després de comprovar que venien alcohol a menors de 14 i 15 anys. Segons ha explicat el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, agents de la Policia Local vestits de paisà van aixecar acta la nit de dilluns a dimarts després de detectar que es venia alcohol a menors.

En el cas de la UGT, la policia local va detectar fins a tres casos en la nit de dilluns a dimarts de venda d'alcohol a adolescents que no tenien més de 18 anys. "Sovint hi ha casos on hi ha confusió i la majoria demanen el DNI però és que en aquest cas es veia clar que no tenien 18 anys i se'ls va vendre la beguda", ha explicat el regidor. En el cas concret de la barraca de la UGT els joves a qui van vendre la beguda tenien 14 i 15 anys. Els agents ho van comprovar quan, un cop tenien la beguda a la mà, els van demanar la documentació. En el cas de la barraca d'Atletisme Girona, a l'acta consta un cas de venda d'alcohol a menors.

Alcalà ha recordat que la setmana passada van fer una reunió amb les associacions que tenien barraca i els van dir "clarament" que serien "inflexibles" i que si detectaven que es venia alcohol a menors els farien tancar fins a final de les Fires. "Sabem que hi ha molts joves que porten l'alcohol de casa i també hi estem actuant però és que, en aquest cas, eren les pròpies barraques que en venien", ha lamentat.

La Policia Local també ha clausurat un altre lloc de venda de begudes alcohòliques al recinte de les fires, anomenat 'la cocteleria' perquè es va detectar la venda d'alcohol a menors. Aquesta parada tampoc podrà tornar a obrir.
  • El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, reconeix que és un cop dur per les barraques sancionades
  • Alcalà explica que ja havien advertit sobre l'aplicació estricte del reglament