CiU es compromet per escrit a impulsar el desdoblament de l'N-II a les comarques gironines

Jordi Pujol i Jordi Xuclà qualifiquen d'"escandalosos" els incompliments constants del govern espanyol amb aquesta carretera

Pujol i Xuclà han estat els primers en subscriure el compromís "per aconseguir l'objectiu irrenunciable que durant la legislatura 2011-2015 es desdoblarà la carretera N-II en tot el seu traçat per les comarques gironines per convertir-la en autovia". El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, espera que aquest compromís també el subscriguin la resta de candidats de tots els partits. Jordi Pujol també espera que tant Pasqual Maragall com José Montilla també s'adhereixin al compromís.

Els dos han qualificat d'"escandalosa" la situació de l'N-II i els constants incompliments del govern espanyol. Xuclà ho ha fet amb xifres a la mà com, per exemple, que a la província de Girona només hi ha fets 27 quilòmetres d'autovia convertint-la en la demarcació amb menys quilòmetres de l'Estat. Tot i que entén la situació pressupostària actual, Xuclà creu que el Ministeri de Foment continua tenint diners tot i la davallada del 40% del pressupost i creu que el que ha de fer és "racionalitzar" i seleccionar les inversions de forma "coherent".

El president Jordi Pujol creu que aquesta voluntat de deixar de banda les comarques gironines es deu a una "irracionalitat" gairebé històrica del govern espanyol, que sempre ha bloquejat les connexions amb França a través de Catalunya. "Va passar amb el tren i ha passat amb la carretera", ha criticat Pujol que insta a posar punt final a aquest greuge amb les comarques gironines.

El compromís per escrit queda dipositat a la Cambra de Comerç i serà un document que podran "brandar" al llarg del mandat per exigir que es facin les obres. Pel que fa a demanar la gratuïtat de l'autopista als trams en obres, Pujol ho veu inviable i creuen que és millor que els diners que haurien de destinar a fer el tram gratuït es destinin a enllestir les obres.