Les acusacions imputen un delicte d'assassinat al detingut per matar un masover a Vilobí d'Onyar

La defensa considera que no hi ha indicis de criminalitat i demana que sobreseïment de la causa

Les acusacions no tenen cap dubte que tots els indicis apunten cap a Sayon K. com a l'autor del crim del masover a qui van trobar mort a cops al mas de Ca l'Artau. A més, fiscalia i acusació particular consideren que el que l'acusat va cometre la nit del 6 de setembre va ser un assassinat amb un agreujant de traïdoria. Aquest dijous, i com a diligència que preveu la llei del jurat, han comparegut al jutjat de Santa Coloma de Farners que instrueix el cas el fiscal, l'advocada de l'acusació particular i també l'advocat de la defensa per detallar quina és la imputació que fan del detingut i explicitin quines proves creuen que cal fer i a quins testimonis s'ha de citar a declarar.

El fiscal li ha imputat el delicte d'assassinat i considera que se li ha d'aplicar també un agreujant de traïdoria. L'acusació particular, que defensa els interessos de la família de la víctima, s'ha adherit a la petició de la fiscalia. L'advocat de la defensa, Oscar Álvarez, ha explicat que les acusacions consideren que de les indagacions policials al lloc del crim es desprèn que l'agressor tenia tota la intenció de matar perquè va arrossegar el cos i també li va voler passar per sobre amb les rodes del vehicle, que tenien restes de sang. El jutge, quan va ordenar l'ingrés a presó de Sayon K., per homicidi. "Creuen que va actuar de manera més contundent, epr això li imputen un assassinat amb agreujant", ha explicat el lletrat.

La defensa, per contra, ha demanat el sobreseïment provisional de la causa perquè considera que si bé és evident que al masover de Ca l'Artau el van matar, creu que no hi ha proves que apuntin directament cap al seu client. De fet, el lletrat recorda que Sayon K. ha explicat que quan va arribar a la masia el masover ja estava moribund a terra i que el va intentar ajudar però no va poder fer res per salvar-li la vida. Oscar Álvarez ha recordat que Sayon K. i la víctima eren "amics" i que l'acusat tenia un deute de gratitud amb el masover.

Testimonis i proves

Pel que fa a les diligències d'investigació, tant fiscalia, com la lletrada de l'acusació particular com la defensa han demanat que el jutjat citi a declarar diversos testimonis i també que es facin diverses proves pericials. Entre aquestes proves, la defensa demana que se li faci un estudi oftalmològic perquè atribueix el fet que no quadrin les hores amb els problemes de visió que té l'acusat. "Va mirar l'hora al rellotge del cotxe i potser es va equivocar perquè no hi veu bé i era fosc", ha detallat Álvarez.

Les parts també sol·liciten l'informe complert de l'autòpsia, un reportatge fotogràfic de l'escenari del crim, proves d'ADN, acarament d'empremtes o pericials psiquiàtriques. Entre els testimonis citaran a declara els veïns del mas o el responsable d'una benzinera, entre altres.

Acusat de violació

Sayon K. també està acusat de violar una prostituta. Aquest dijous precisament ha declarat al jutjat el suposat proxeneta de la noia. El lletrat Oscar Álvarez, que també encapçala la defensa de l'acusat en aquest cas, ha assegurat que la declaració de l'home ha contribuït a "desmuntar una mica més" la versió de la noia. "Fins i tot el seu protector contradiu la seva versió", diu el lletrat que afegeix que l'acusació de la noia se sustenta "mentida sobre mentida".