Girona multarà per fer 'botelló' al carrer a partir de la primavera

El govern municipal diu que és "inexplicable" que els anteriors governs no haguessin regulat aquesta pràctica

A partir de la primavera, si la Policia Municipal enxampa algú que està fent 'botelló' -és a dir, bevent alcohol en grup al carrer- els podrà multar. El govern municipal de CiU ha anunciat que està treballant en la modificació de les ordenances municipals per introduir els articles que prohibeixin aquesta pràctica.

"Sempre hem pensat i hem vist molt clar que havia de regular-se, se'ns fa inexplicable que l'anterior govern no hagués fet", ha denunciat la segona tinenta d'alcalde i responsable municipal de les Fires. Per Madrenas, l'ordenança ha de servir per donar una eina a la policia per poder actuar en casos com els de les Fires de Girona. Aquests dies, centenars de joves -molts menors d'edat- es concentren a la zona de la Copa i beuen alcohol que, majoritàriament, porten de casa.

L'ajuntament fa una forta vigilància de les barraques per tal que no venguin alcohol a menors -ja n'ha clausurat dos que no podran obrir el que queda de Fires- però es troba amb dificultats si ha d'evitar que els joves beguin allò que porten de casa. Per això, l'ajuntament entén que prohibint el 'botelló' es disposa d'un mecanisme legal per evitar aquestes situacions.

La tinenta d'alcalde reconeix que el 'botelló' no és una pràctica estesa a la ciutat i que no és "greu" però, per això mateix, justifica que cal actuar amb previsió. "Fer política és avançar-se i no esperar a reaccionar quan el problema és greu". Madrenas ha explicat que pensen debatre amb la resta de partits i altres sectors implicats la modificació d'ordenances -que també inclou altres temes sobre horaris d'oci nocturn o sorolls- i que la previsió és porta-ho al ple a la primavera.