Bosch diu que la davallada de vols de Ryanair a l'hivern serà una ruïna per a l'economia gironina

El PSC creu que encara hi ha temps per arribar a un acord amb l'aerolínia i alerta que, sinó, "serem més 'xulos' que ningú i més pobres que ningú"

  • Pia Bosch aquest matí © ACN
    Pia Bosch aquest matí © ACN
  • Avió de Ryanair enlairant-se de l'Aeroport de Girona
    Avió de Ryanair enlairant-se de l'Aeroport de Girona
Segons els càlculs del PSC, Ryanair generava uns 200 MEUR (milions d'euros) de beneficis al territori quan transportava 5 milions de passatgers. Per això, Bosch ha aventurat que la davallada serà d'uns 80 MEUR ara que la reducció de vols farà que "amb prou feines" arribin 3 milions de passatgers a l'aeroport de Girona. Pia Bosch ha criticat que es deixin perdre aquest beneficis sobretot ara, en el moment "més dur" de la crisi econòmica, i considera que compensava més "pagar 7,5 MEUR a Ryanair" previstos en el preacord que havia signat l'anterior Govern.

Pia Bosch ha qualificat de "preocupant" que, a més, el Govern es "feliciti" per no haver-se "doblegat" davant Ryanair quan, segons ella, el que està provocant és un "greu perjudici" per a l'economia gironina. Bosch ha assegurat que aquesta "xuleria" dels responsables de Territori i Sostenibilitat que no han volgut subscriure un acord "amb un import molt inferior al que paguen altres països europeus" farà que "siguem més 'xulos' que ningú i més pobres que ningú".

La portaveu del PSC a l'oposició a l'Ajuntament de Girona ha assegurat que hi ha aeroport regionals a Europa que "persegueixen" Ryanair i li ofereixen xifres astronòmiques perquè s'hi instal·lin. "I mentrestant, nosaltres que ho teníem, ho deixem escapar", ha criticat Bosch que creu que encara no és "massa tard" i insta el Govern a arribar a un acord. Segons Pia Bosch, el Departament està essent "d'un centralista intolerable" amb Barcelona i està deixant de banda l'aeroport de Girona.

La socialista també ha dirigit dures crítiques contra l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), i ha assegurat que anteposa els interessos del partit als de la ciutat. Pia Bosch reclama que tots els partits del consistori municipal i tots els agents econòmics i socials de la demarcació facin "pressió" per evitar que Ryanair acabi desapareixent de l'aeroport de Vilobí d'Onyar.

Bosch augura un futur negre per a aquest hivern després de la temporada turística d'estiu i perquè és el moment més cru de la crisi econòmica. Pia Bosch ha assegurat que passar de tenir 64 destinacions a 23 i la disminució de vols i freqüències suposarà una ruïna per a l'economia gironina.