Condemnada a 1 any i 9 mesos de presó una cuidadora que va estafar una anciana a Blanes

La defensa de la condemnada diu que recorrerà la sentència interposant un recurs de cassació

La cuidadora s'enfrontava a tres anys de presó i a pagar una indemnització de 7.900 euros per un delicte continuat d'estafa. Segons l'acusació pública, Valeria Duran es va aprofitar de la confiança que l'anciana per robar-li diners en diverses ocasions entre el juliol i el setembre del 2009. La sentència no s'ha cregut la versió de la processada que va dir durant el judici que cada vegada que va treure diners va ser amb el vistiplau de l'àvia que l'acompanyava i li deia quants diners havia de treure.

Així, el tribunal considera provat que Valeria Duran, va treballar com a cuidadora de la dona entre els mesos de maig i setembre. Aleshores, la processada es va guanyar la confiança de la dona, va aconseguir el número PIN de la targeta bancària i la va utilitzar en reiterades ocasions amb la voluntat de lucrar-se i sense el consentiment de la dona.

Segons la sentència, Valeria Duran va fer diverses extraccions entre el juliol i el setembre. Treia entre 200 i 900 euros i algun dia va arribar a fer fins a tres extraccions. L'import total que ha quedat provat que va sostreure va ser de 6.200 euros. Per això, la condemnen a 1 any i 9 mesos de presó i a pagar-li precisament la quantitat que li hauria robat, 6.200 euros.

L'advocat de la defensa, el lletrat Oscar Álvarez, ja ha anunciat que recorreran la sentència interposant un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.