''Estic molt contenta d'haver venut la Grossa a Salt, encara que només sigui un bitllet''

Alegria i brindis a l'estanc del carrer Major

Alegria i brindis a l'estanc del carrer Major de Salt (Gironès) que ha repartit sort aquesta Grossa de Cap d'Any. L'establiment només ha venut un bitllet del primer premi, el 26845, a través de màquina.

Però per a la seva propietària, la Sílvia Campderà, és com si n'hagués repartit tota una sèrie. "Estic molt contenta d'haver venut la Grossa i que hagi tocat a Salt, perquè ja tocava; espero que l'hagi comprada algú que visqui aquí", ha dit Campderà.

Per a ella, a més, la d'avui ha estat una doble alegria. Perquè després de vint anys de treballar a l'estanc, ara n'ha assumit la propietat i aquest és el primer premi que reparteix l'establiment. "Durant tot aquest temps teníem el cava guardat a la nevera, i ara el traurem per celebrar-ho", ha explicat. La Grossa de Cap d'Any també ha esquitxat la demarcació amb part del tercer premi (a Olot i Campdevànol), un quart (a Sarrià de Ter) i un cinquè (a Palafrugell).

De moment es desconeix qui és el guanyador dels 200.000 euros, però la Sílvia espera que sigui algú del municipi. "I que s'acosti aquí i el puguem felicitar", hi afegeix. La propietària de l'estanc explica, a més, que li fa "molta il·lusió" haver repartit la Grossa de Cap d'Any, encara que sigui tan sols un bitllet, perquè creu "que a Salt feia falta que en toqués".

A més, la seva alegria és doble. Sílvia Campderà explica que, després de treballar durant vint anys a l'estanc, aquest 2019 ha agafat ella el negoci després que l'anterior propietari es jubilés. I que el d'avui és el primer premi que donen. "Sempre teníem el cava guardat a la nevera, per si hi havia algun dia que toqués; a la tarda brindarem amb la resta de treballadors, em fa molta il·lusió", explica.

De moment, però, aquest migdia ja han fet un primer brindis. Ella, el seu marit i alguns empleats han begut cava després que la representant de Loteria de Catalunya arribés a l'estanc amb el cartell que anunciava que la Grossa de Cap d'Any d'aquest 2019 ha "repartit sort" a l'establiment.

Esquitxa el territori

El sorteig d'aquest 31 de desembre també ha esquitxat part de les comarques gironines amb altres premis. El tercer, el 85562, amb 30.000 euros per bitllet, ha tocat a Olot i a Campdevànol (Ripollès). El bar Can Xena del passeig d'en Blay ha venut set bitllets de 10 euros. I també n'ha retornat vuit. I la Llibreria Papereria Peipoch, del poble ripollès, n'ha venut un o dos.

Un dels quarts premis, el 54265, ha repartit sort a Sarrià de Ter (Gironès). La benzinera Sym, situada al peu de l'N-II, ha venut dos bitllets del número, premiats amb 10.000 euros. I per últim, un dels cinquens, el 71026, dotat amb 5.000 euros, s'ha venut en part a Palafrugell (Baix Empordà).