Olot no apagarà els semàfors després de l'atropellament mortal de la nena de 7 anys

El consistori diu que la decisió s'ha pres per la "percepció" que podrien tenir els ciutadans després del tràgic sinistre

El consistori olotí ha decidit ajornar la posada en marxa de la mesura d'estalvi d'apagar els semàfors durant la nit, després que al voltant d'un quart d'onze del matí d'aquest dilluns una nena de 7 anys ha mort atropellada mentre creuava per un pas de zebra situat a l'alçada del número 68 de la carretera de la Canya del municipi. Tot i això, l'Ajuntament desvincula el sinistre de la mesura, que encara no s'ha aplicat i que havia de modificar la senyalització viària de la ciutat només durant les nits.

L'Ajuntament ha explicat que la nena creuava correctament la via, quan un cotxe l'ha envestit. Ara, la policia està investigant quines han estat les causes de l'atropellament. Fins al lloc de l'accident s'hi han desplaçat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, tres unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i efectius de la Policia Local. En l'accident s'hi ha vist implicat un sol vehicle, el que ha atropellat la menor. La carretera de la Canya es troba dins el casc urbà d'Olot.

L'apagada, prevista per demà a les deu del vespre

La setmana passada l'Ajuntament d'Olot va fer pública la seva decisió d'apagar els semàfors de la ciutat durant la nit per estalviar en la factura de la llum. La mesura, ara ajornada, afectava tots els semàfors de la capital de la Garrotxa -excepte els de la plaça Clarà-, la més cèntrica.

Estava previst que s'apliqués de diumenge a dijous, excepte les vigílies de festius. El primer dia havia de ser aquest dimarts. L'apagada estava prevista per les deu del vespre i havia de durar fins a les sis del matí.

Arran de la mesura, el consistori va voler demanar als conductors que extremessin la precaució i que fessin cas de les senyals verticals. L'Ajuntament defensava que la mesura no posaria en entredit la seguretat viària i havia calculat que l'estalvi anual seria de 6.000 euros.