Lliuren els guardons del 20è concurs d'estands de la 50a Fira de Mostres de Girona

El jurat premia Persianes Prats, Mobles Soler, Tirgi i la Fundació Ramon Noguera

De cadascun dels estands, el jurat n’ha valorat l’originalitat, la comunicabilitat, el disseny, la realització i el producte i/o servei. El jurat estava format per representants de l’Ajuntament de Girona, de la Cambra de Comerç, dels col·legis oficials d’Agents Comercials, Decoradors i Periodistes; del Gremi de Publicitat de Catalunya i de l’Escola Politècnica Superior.

Noves activitats

Per a la jornada de demà, hi ha previstes diverses activitats a la Fira de Mostres. Durant tot el matí se celebrarà a l’exterior del palau el I Concurs de carretillers, organitzat per Comercial Nono. A l’espai de Ginteriors, a partir de les 12 del migdia, es podrà seguir la presentació de novetats de productes sobre interiorisme. I també a les 12 del migdia, illycaffè oferirà una xerrada sobre les propietats de l’espresso.

De cares a la tarda, a l’espai Mascotes se celebrarà una xerrada sobre “Essències de Flors de Bach: Tractament alternatiu per a mascotes”, a càrrec de Juan Ramón Espinosa i Ester Estany. I a la mateixa hora, a la sala Fòrum, es presentarà el Cercle Català de Negocis, a càrrec de Joan Matamala, coordinador de Girona per la Independència.

A l’espai Mascotes, també hi haurà demostracions d’agility, frisbee, flyball i clicker, exhibicions de gossos d’assistència i obediència; desfilades de gossos d’acollida, cursos pràctics i tallers d’educació canina.

Eficiència energètica i noves tecnologies

Per primera vegada a l’Estat, es pot veure a la Fira de Mostres l’exposició ‘Increïble Energia!’, produïda per Endesa Enel. En aquesta exposició, que se situa en una carpa de 800 metres quadrats, l’energia i l’eficiència energètica en són els elements central. A ‘Increïble Energia!’, el públic descobrirà aspectes menys coneguts de l’empresa i del món de l’energia, des de la producció fins al consum responsable a través d’experiments i jocs.

A la carpa, que fins ara només s’ha pogut veure a Itàlia, hi ha un espai educatiu on els nens i nenes poden aprendre què és l’energia i com s’ha d’utilitzar. També hi ha espectacles i tallers científics per a tota la família i una exposició de diferents solucions energètiques per a la vida quotidiana.

També és a la Fira de Mostres Telefònica amb la gran carpa ‘Innóvate’, des d’on es poden conèixer les principals novetats tecnològiques amb què treballa. Ordinadors adaptats, servei de teleassistència a domicili, plataforma tecnològica de rehabilitació a distància o televisió en 3D són algunes de les propostes que es poden veure al certamen.

Xous de cuina

Demà diumenge hi haurà també una nova jornada del xou de fogons, tastos i degustacions de productes de qualitat i de proximitat que PRODECA ofereix des del seu estand, situat al nivell 2 del Palau de Fires. A l’espai d’alimentació, s’hi situen les empreses del sector de l’alimentació que mostren els seus productes amb la finalitat de potenciar el contacte directe entre els productors del territori i els consumidors finals.

La 50a edició de la Fira de Mostres se celebrarà fins dimarts 1 de novembre i ocupa una superfície de 50.000 metres quadrats. El saló obrirà diàriament de les 10 del matí a les 8 del vespre. El certamen, com se’l coneix popularment, compta amb diferents espais: emprenedoria, industrial, mascotes, alimentació, decoració d’interiors i exteriors, rehabilitació i reformes, serveis i motor.