Sarrià de Ter retira el recurs contra els vuit carrils de l'AP-7 a canvi de millores socials, ambientals i culturals

S'instal·laran pantalles acústiques i Acesa aportarà 300.000 € per restaurar la Vil·la Romana del Pla de l'Horta

El consistori sarrianenc ha decidit retirar el recurs contenciós administratiu, que actualment estava al Tribunal Suprem, contra el projecte d'ampliació de l'AP-7 de quatre a vuit carrils per dur a terme el desdoblament de la N-II. A canvi de deixar d'oposar-se al projecte, l'Ajuntament de Sarrià de Ter ha rebut diverses compensacions.

Segons l'alcalde del municipi, Roger Torrent, una de les principals preocupacions del consistori era la situació de les sis famílies afectades més directament pel desdoblament de l'autopista i que finalment es reallotjaran en nous habitatges al Camp dels Socs. El consistori, per una banda, ha negociat la indemnització amb Acesa i per l'altra la compra de les cases alternatives. Està previst que a finals d'anys les sis famílies ja es puguin traslladar als nous habitatges.

D'altra banda, l'altra gran preocupació de l'Ajuntament era l'afectació sonora i visual de l'ampliació de la carretera. Per aquest motiu, una de les compensacions és instal·lar pantalles acústiques a tot els traçat urbà, és a dir, allà on hi ha habitatges propers. Això significa que des de Sarrià de Dalt i fins el Pla de Vinyers, el tram anirà pantallat en el costat proper als habitatges i també a la zona del viaducte de Can Guilana hi haurà pantalles a cada costat de la via. A més, es reurbanitzarà la zona de Sarrià de Dalt per tal de millorar la mobilitat i l'entorn.

Finalment, l'empresa concessionària Acesa participarà dels projectes culturals locals, especialment intervenint en la gestió d'un 1% d'inversió cultural. Per això, Acesa aportarà 304.000 euros per al projecte de restauració i difusió de la Vil·la Romana del Pla de l'Horta. L'empresa es farà càrrec de la primera i la tercera fase del projecte, corresponents a les fases de 'Protecció del jaciment' i 'Consolidació de les restes arqueològiques'.

L'alcalde del municipi, Roger Torrent, ha destacat que estan 'moderadament' satisfets ja que, per una banda, continuen estan en contra del projecte però per l'altra, ha remarcat que les compensacions 'són molt importants pel municipi' perquè suposa que per primera vegada Sarrià de Ter rebrà 'prestacions positives' en contrapartida a que les infraestructures 'malmetin' el territori.