Làgrimas de Sangre i Balkan Paradise actuaran al Festival Ítaca el cap de setmana de Sant Joan

El certamen amplia a tres nits els concerts

Làgrimas de Sangre actuarà en el Festival Ítaca en els concerts que programa el certamen durant el cap de setmana de la revetlla de Sant Joan a la platja de l'Estartit (Baix Empordà). Els barcelonins són el cap de cartell del festival la nit del 19 de juny, en què també hi actuaran Tremenda Jauría, la Sra Tmoasa i The Tyets.
De cara a la nit de la revetlla, el 23 de juny, el festival comptarà amb l'actuació de Balkan Paradies Orchestra. Abans, hi haurà Itaca Band, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic. Aquest any, els concerts a la platja Gran de l'Estartit s'amplien a tres dies i s'han programat fins a quinze grups diferents, alguns d'ells encara no s'han desvetllat al públic.
 
Durant la nit del dissabte, per l'escenari de l'Estartit hi desfilaran els francesos Caravan Palace, tot un referent de l'electroswing. També hi haurà No Logo, el nou projecte musical del fundador d'Aspencat i els locals Despit. A més, cada nit de concerts es tancarà amb un DJ que posarà música fins a la matinada.

Aquesta ampliació en la programació es deu a la revetlla d'aquest any, que cau en dimarts, i per això han optat per allargar els concerts amb el cap de setmana anterior. D'aquesta manera, els concerts es faran la nit del divendres 19, el dissabte 20 i el dimarts 23. De cara als propers anys, els organitzadors veuran si mantenen els mateixos dies en funció dels resultats d'aquest 2020.

Des d'aquest dimarts 24 de desembre a les dotze del migdia ja es podran comprar les entrades pels tres dies de concerts. Durant les festes de Nadal hi haurà un descompte del 30% en el preu de les primeres 1.000 entrades. Els preus per cada nit de concert per separat són de 15 euros el divendres, 20 el dissabte i 14 el dimarts.

D'altra banda, durant l'edició del 2020 el festival minimitzarà l'impacte ambiental amb un projecte pioner que s'anirà desplegant al llarg dels propers anys. De cara al 2020, es reduiran al màxim els envasos d'un sol ús i l'objectiu és suprimir-los de cara a les properes edicions. A més, es potenciarà el transport públic amb un bus que connectarà diverses poblacions de les comarques gironines amb l'Estartit per aconseguir que la gent no es desplaci en vehicle privat.

Manel, Lildami i Ebri Knight, la resta de la programació

La programació de Sant Joan del festival complementa a la resta de concerts que ja s'havien anunciat en aquest certamen musical. De cara a la nit de Carnaval que es farà a la Mirona de Salt (Gironès) la nit del 15 de febrer, hi haurà Mafalda i Ebri Knight.

Per altra banda, els concerts que es faran a l'Escala (Alt Empordà) comptaran amb Manel, Ciudad Jara i Lildami. Dins de la programació familiar, l'Ítaca també ha programat a Macedònia i El Pot Petit durant la primavera.