Vents de fins a 80 km/h arrenquen arbres i produeixen nombroses destrosses a Girona

Emergències ha rebut fins a 30 trucades i els Bombers han fet 73 sortides

[ACTUALITZAT 22/12 08:30H]

La ciutat de Girona ha patit aquesta nit ventades de fins a 80 km/h, unes xifres mai abans registrades a l'estació de les Hortes de Santa Eugènia i que han generat diverses destrosses com ara arbres caiguts, persianes de comerços destrossades, vidres trencats i tanques arrencades.

El número d'emergències 112 havia registrat fins a les onze de la nit un total de 27 trucades repartides al llarg de la comarca, tot i que gran part, fins a 20, s'han produït només a la capital i quatre a Bescanó (Gironès). Els Bombers de la Generalitat han realitzat diverses sortides per assistir a ciutadans o bé per netejar la via, fins a 73 en total a tota la demarcació fins a les onze de la nit. En el comput global a Catalunya, a les vuit d'aquest matí ja s'havien registrat 786 trucades al 112 amb un total de 506 incidències pel vent.

Arbres caiguts

L'incident més important ha tingut lloc al carrer del Carme a l'alçada del número 39 quan s'ha desprès un arbre quan passaven pocs minuts de les nou de la nit. Aquest ha caigut damunt del carrer, tallant-lo a la circulació i impactant contra l'aparador d'un supermercat.

Al caure, també ha arrencat un cable elèctric que ha deixat sense servei als abonats de la plaça del Vi i tot el carrer dels Ciutadans fins al carrer de la Cort Reial. Els bars i restaurants s'han vist obligats a servir les taules amb les llums apagades, mentre que d'altres els ha estat impossible donar servei als clients. Allà mateix, agents de la Policia Municipal han precintat l'entorn de l'edifici de la plaça del Vi número 4 des d'on s'han caigut diversos vidres al carrer fruit d'unes finestres que el vent ha trencat.

Pocs metres més enllà, en la confluència del carrer de l'Argenteria amb Bonaventura Carreras també han actuat els Bombers per uns vidres trencats.

Persianes arrencades

Alguns comerços o magatzems han vist com la força del vent els ha deixat amb les persianes fora de les guies. Un habitatge, situat a la tercera planta del Passeig General Mendoza número 1, s'ha quedat sense persiana i els Bombers han hagut d'assistir per evitar que caigués a la via pública.

Les obres de la plaça Salvador Dalí davant el centre comercial Hipercor també s'han vist afectades. Diverses tanques han quedat tombades damunt la carretera i la porta d'accés principal a la zona ha quedat oberta de bat a bat després que el cadenat ha cedit.

Amb tot, Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Vencat per les incidències que s'estan produint i l'Ajuntament de Girona ha emès un avís a través de xarxes socials demanant als ciutadans que extremin les precaucions.

Circulació de trens interrompuda

La circulació de trens està interrompuda entre les estacions de Maçanet de la Selva i Girona des de primera hora del matí de diumenge per caiguda d'arbres sobre les vies a causa del fort vent, segons ha informat Renfe.

Aquesta incidència afecta les línies R11 i RG1. Dissabte a la nit ja es van produir episodis similars a Vacarisses i a les Franquesses afectant les línies R4 i R3, però aquests arbres ja han estat retirats durant la nit i el servei ha començat amb normalitat.