Teresa Jordà assenyala la independència com a solució per superar l'actual crisi

La candidata per Girona de la coalició independentista considera necessaria una reforma econòmica

Teresa Jordà va pronunciar en la seva conferència d'ahir un seguit de mesures que, al seu entendre, caldria aplicar per aconseguir sortir de l'actual situació de crisi que pateix Catalunya. Aquestes passarien, en primer lloc, per suprimir totes les taxes als emprenedors durant el seu primer any d'activitat. Seguidament facilitar l'autoocupació professional eliminant el pagament de la Seguretat Social durant 5 anys, com també, introduir una deducció temporal de 3.000 euros per la primera contractació indefinida. En quart lloc la independentista ha proposat una bonificació del 100% de les quotes de la Seguretat Social del primer treballador quan es creï una segona plaça i, finalment, beneficis fiscals per Pimes que facin contractes indefinits.

Jordà va explicar que "per generar ocupació són necessàries reformes estructurals que assentin les bases del creixement. I per això, no només són necessàries les reformes legislatives sinó també dotar-nos de les eines adequades per fomentar el creixement i la ocupació. En aquest sentit, ens cal una xarxa de comunicació moderna i ajustada a les necessitats de l’economia gironina. No el que tenim ara", va reblar. Amb tot, la candidata també va fer menció de la situació del desdoblament de la N-II al seu pas per la Jonquera, qualificant-lo com una obra "bàsica" pel desenvolupament econòmic i social de les comarques gironines, com també el tram comprés entre Fornells, Caldes de Malavella, Sils i Maçanet de la Selva, encallats des del 2008.

La independentista també creu que el traspàs de l'Aeroport de Girona és primordial, ja que l'actual sistema radial i les imposicions de Aena "impedeix una política de competència entre els diferents aeroports". Per Jordà, aquest fet provoca que Ryanair pugui operar a Barcelona en detriment de Girona. Amb tot, va defensar que la única sortida real a tota aquesta situació és la independència de Catalunya i que la seva coalició és l'instrument que aglutinarà aquesta aspiració la qual va qualificar de ser "indispensable".