1.200 universitats s'aplegaran virtualment al 1er fòrum Impulsa de la mà de la Fundació Príncep de Girona

L'objectiu de la trobada és convertir la ciutat en l'observatori mundial de talent per als joves

La primera edició del fòrum anual Impulsa tindrà al voltant d'uns 400 assistents –convidats per la mateixa fundació- i transcorrerà al llarg de tota la jornada de l'1 de juliol, fins les sis de la tarda. La comissió organitzadora del fòrum, formada per representants de diferents institucions –ESADE, IESE, Universia, UdG, Infonomia- ha preparat un seguit de debats relacionats amb les temàtiques 'talent, innovació i emprenedoria'. 'Volem promoure noves activitats, noves iniciatives i donar accés a la formació', ha dit el president de la fundació, Antoni Esteve.

La jornada es dividirà en cinc blocs diferents i estarà moderada per la periodista Elena Ochoa. El primer, 'Emprenedors d'èxit', consistirà en un recull d'experiències que traslladaran els ponents convidats. Entre les personalitats destacades d'aquest bloc, hi haurà el premi Nobel de la Pau 2006, Muhammad Yunus, que tractarà el tema del 'jovent i la pobresa'.

El segon bloc, 'Ecosistemes', posarà sobre la taula un debat sobre la creativitat i els factors externs que la fan possible. En aquest espai participarà –entre d'altres ponents- el creador de la xarxa d'educadors internacionals Quality Education For All (QEFA), Ki-Seok Kim, que explicarà el paper dels joves en l'economia de Corea del Sud. A més de les personalitats internacionals, aquest bloc comptarà també amb la presència de membres de la Masia del Barça que explicaran el model de formació esportiva i intel·lectual dels joves que es preparen per formar part del planter de l'equip blaugrana.

El tercer bloc, 'Persones amb impacte', estarà dedicat a conèixer persones i organitzacions amb 'gran impacte' en la societat. Entre els ponents d'aquest bloc hi haurà el fundador de la xarxa social Tuenti –creada a Madrid el 2006. En el penúltim espai de debat, 'Experts', intervindrà el cofundador d'un model d'escola pública als Estats Units, Mike Feinberg, que parlarà d'una nova visió d'ensenyament a partir de la seva experiència en l'àmbit educatiu.

I, finalment, el darrer bloc, 'Emprenedors emergents', comptarà amb la participació del cofundador –amb 17 anys- del sistema operatiu EyeOS, Pau Garcia-Milà, i del creador –amb 15 anys- de Versatile, que segons ha afirmat el director de la fundació, Arcadi Calzada, 'és una ment prodigiosa'.

El fòrum es tancarà amb l'acte institucional presidit pel Príncep d'Astúries i de Girona, que també inauguraran la cita. Tot seguit, el president d'Infonomia, Alfons Cornella, farà un recull de les conclusions de la jornada i es llegirà el primer manifest d'Impulsa, de la mà de la rectora de la UdG, Anna Maria Geli. Finalment, s'entregarà els premis de la primera edició del fòrum, els quals s'anunciaran abans d'acabar el mes de maig. Totes les intervencions es podran seguir per Internet a través del portal Universia. A més a més, i a través del mateix portal, la primera edició del fòrum es retransmetrà en directe a més de 1.200 universitats de parla catalana, castellana i portuguesa.