Els alcaldes de Girona i Figueres creuen que el corredor marcarà 'un abans i un després'

Elogien la unitat per aconseguir aquest objectiu i en destaquen la seva importància econòmica

En un acte conjunt a la capital del país, els cinc alcaldes han volgut destacar la unitat que hi ha hagut "des de la base", des de les entitats econòmiques i empresarials, els ajuntaments i els governs autonòmics, fins arribar a la Comissió Europea. Han considerat de "sentit comú" i "lògica econòmica i no política" la decisió europea, que potenciarà el desenvolupament econòmic de la costa mediterrània catalana i espanyola, a més del "rerepaís", ha recordat Ros.

Trias ha recordat els molts anys de lluita que han estat necessaris per aconseguir l'objectiu i ha elogiat la "gran complicitat dels alcaldes", però ha demanat a les administracions i als ens econòmics que es "creguin" la decisió i hi apostin fermament. L'alcalde barceloní ha considerat una "eina bàsica" aquesta "espina dorsal europea" que connectarà el Mediterrani amb Rússia.

Per potenciar encara més aquest eix, Trias ha explicat que l'any que ve Barcelona acollirà una reunió d'alcaldes per crear un clúster de ciutats del corredor mediterrani, que funcionarà com a "lobby".

Josep Fèlix Ballesteros també s'ha felicitat per la decisió, però ha opinat que "no s'ha descobert res", perquè els romans ja van construir la Via Augusta fa 2.000 anys. L'alcalde tarragoní ha dit que el traçat té sentit econòmic, social i cultural. A més, ha recordat que en quatre dies Tarragona ha rebut dues molt bones notícies, cosa poc habitual en temps de crisi, com és la concessió dels Jocs Mediterranis. Per a Ballesteros és tant vital prioritzar el corredor mediterrani, com la no priorització del corredor central. L'alcalde ha dit que el traçat multiplicarà el PIB de la zona per 1,7.

A més, ha demanat que el traçat estigui acabat el 2022 millor que el 2030 i que les obres comencin al tram entre Tarragona i Vandellòs, on encara hi ha via única.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha volgut emular el discurs de Pep Guardiola, i ha assegurat que "si aquest país matina, fa els deures, estudia i treballa, se'n surt". A més, ha opinat que si s'entén que si a Lleida li va bé, a Girona li va bé, i viceversa, "s'avançarà més ràpid".

Àngel Ros ha volgut destacar la importància del corredor per l'única capital catalana per on no passarà, assegurant que per a Lleida és fonamental la connexió amb els ports de Barcelona i Tarragona per exportar la seva producció agrícola.

Per últim, l'alcalde de Figueres, la més petita de les ciutats presents a l'acte, ha volgut destacar el paper del TAV per la capital empordanesa, que ja ha aportat 90.000 viatgers cap a París.