Les comarques de Girona es tornen a bolcar amb La Marató de TV3

Un dels més concorreguts s'ha celebrat a Torroella de Montgrí

El centre de Torroella de Montgrí s'ha omplert de solidaritat aquest diumenge amb motiu de La Marató. A la Plaça Pere Rigau s'ha ofert un vermut on els diners recaptats anaven destinats al programa. Els encarregats de preparar l'aperitiu han estat els membres de l'AMPA de l'institut Montgrí de Torroella. I és que tota la comunitat educativa d'aquest centre s'ha bolcat amb La Marató, i més des de que la Judit Estanyol va aparèixer com una de les protagonistes de l'espot publicitari que fa TV3.

"A partir d'aquell dia que ho vam veure, vam pensar que havíem de fer alguna cosa", explica en Gerard, un company de classe del Cicle de Comerç i Màrqueting de la Judit. Els alumnes han muntat un circuit per fer amb cadira de rodes. L'objectiu és "fer visible" les dificultats que té la Judit que pateix Síndrome de Morquio, una malaltia minoritària.

L'acte ha estat un dels més concorreguts dels que s'han fet a les comarques gironines. A més del vermut i l'activitat, fins a cinc grups han actuat a dalt de l'escenari que s'ha preparat.

L'Artur Cateura és un dels professors de la Judit, i es mostra "orgullós" de la resposta dels companys de classe de la jove. Cateura assenyala que es va proposar aquest acte i de seguida es va acabar tirant endavant "amb entusiasme" per part de tota la comunitat educativa.

La Judit i el seu pare també es mostren "agraïts i sorpresos" i esperen que serveixi per donar "un impuls" en la investigació de les malalties minoritàries.

Centenars d'activitats

La de Torroella de Montgrí és només una de les moltes activitats que s'han fet. Les principals a les comarques de Girona se centraven a Olot. A la capital de la Garrotxa s'ha celebrat el clàssic partit de futbol entre famosos i ha estat una de les seus que ha visitat Quim Masferrer amb l'autobús de La Marató. Allà també està previst que les patinadores de l'Olot facin un espectacle, i és un dels punts habituals de connexió amb el periodista Jordi Basté.

Entre les moltes activitats més programades arreu destaquen entre altres les diferents curses esportives. Com sempre la que han organitzat els Bombers pel centre de Girona ha acollit centenars de persones. En aquesta cursa, una de les particularitats és que els efectius del cos corren amb l'equipament d'intervenció que inclou el casc i les bombones d'oxigen.

La gastronomia tampoc ha faltat i els dinars solidaris s'han combinat amb les moltes xocolatades que s'han fet arreu a més de vermuts. Destaca també l''Escudellada Solidària' que s'ha fet a Corçà, al Baix Empordà. En aquesta localitat també està prevista una Quina Solidària amb una nena del poble, l'Aina, que té un Limfoma de Burkitt, un tipus de càncer poc freqüent.