Maika Makovski inaugurarà el nou espai de concerts íntims al Temporada Alta

El festival acull el darrer acte de celebració del 10è aniversari del Festival Acústica de Figueres

El primer recital programat a la sala, que tindrà lloc demà, és el de la cantant, escriptora, compositora, actriu i artista visual Maika Makovski. La mallorquina oferirà els temes del seu nou disc, quart de la seva trajectòria. "Desaparecer" és el títol d’aquest àlbum i també el nom de l’espectacle de Calixto Bieito en el qual la polifacètica artista participa com a compositora i també com a intèrpret, al costat de Juan Echanove. Aquesta obra es podrà veure també a Temporada Alta, la mateixa setmana, el dissabte 22 d’octubre.
 
Elecció de tàndems

La resta de recitals que tindran lloc a la sala Platea-Tourmix combinaran les actuacions de dos grups diferents cada dijous. L’objectiu és oferir concerts de qualitat, frescos i que proposin suggerents trobades d’estils. Per això s’han programat tres nits de la següent manera: el 17 de novembre hi actuaran "La laia" -grup pop-folk vigatà guanyador del Sona 9 de l’any 2010- i "Very Pomelo", liderat per Xarim Aresté, també conegut amb el sobrenom de l’”Elvis de sang rumbera”.

El 24 de novembre serà el torn de "Gertrudis" -formació ja consolidada que es mou entre la rumba i altres estils i que ara presenta el seu treball "Tripolar"- i de Marc Barrachina “Facto”, ex-membre de "Delafé y las Flores Azules", que oferirà les cançons del seu nou àlbum. Aquestes dues actuacions s’han programat conjuntament amb el Festival Acústica de Figueres, que conclou així, els actes de celebració del seu 10è aniversari.

Per últim, el dijous 1 de desembre s’ha programat a la sala Platea-Tourmix el concert d’"Els Surfing Sirles" -especialistes en fer derivacions psicodèliques amb un toc de canallisme i sentit de l’humor- i "Esperit!", el projecte en solitari de Mau Boada, músic inclassificable que tant pot decantar-se per fer versions de Pau Riba com per interpretar composicions pròpies o improvisacions.