La defensa demana que s'alliberi l'acusat de matar el masover de Vilobí d'Onyar fins el judici

El fiscal s'hi oposa perquè sosté que el jove va mentir, que hi ha risc de fugida i que també està imputat per tres violacions

Sayon K. el sospitós d'haver matat el masover de Vilobí d'Onyar, va ingressar a presó el 9 de setembre. Els Mossos d'Esquadra van detenir-lo poques hores després del crim i, des d'aleshores, ell ha mantingut que és innocent. El jove, que solia ajudar la víctima, feia uns dos mesos que dormia en un Citroën ZX, que estava aparcat a l'era de la casa pairal.

Segons la seva versió, el vespre del dia 6, quan ell va arribar al mas ja es va trobar la víctima agonitzant. El masover, que tenia 42 anys, va morir després que algú l'apallissés amb una clau metàl·lica (de les que es fan servir per canviar les rodes del cotxe). A més, quan ja estava al terra, també li van passar per sobre amb una furgoneta.

Aquest matí, l'advocat del jove ha demanat a l'Audiència que se'l deixi en llibertat condicional a l'espera del judici. Segons el lletrat, no hi ha cap testimoni que incrimini directament el seu client, i era normal que es trobessin empremtes seves al Citroën, a l'arma del crim i a la casa perquè el noi vivia allà.

"Entenem que, de les proves practicades, només hi ha meres hipòtesis i conjectures, però no n'hi ha cap de concloent", ha sostingut Álvarez davant el tribunal. El lletrat també considera que, si s'allibera Sayon K, no hi haurà risc de fugida, perquè el jove consta com a empadronat al centre d'acollida 'La Sopa' de Girona.

El fiscal que porta el cas, Enrique Barata, però, no ho veu així. I és que l'acusació manté que Sayon K. ha de quedar-se entre reixes, com ja va dictaminar el jutjat de Santa Coloma de Farners que es fa càrrec del cas. El ministeri públic sosté que hi ha nombrosos indicis que incriminen el sospitós. Entre aquests, les empremtes a la clau de canviar rodes o les taques de sang que es van trobar tant al Citroën ZX com a la furgoneta.

Mentir a l'hora d'explicar els fets

A més, el fiscal també creu que Sayon K. va mentir a l'hora d'explicar els fets davant el jutge, perquè hi ha diverses contradiccions entre la seva declaració, les proves científiques i les declaracions d'altres testimonis. Entre d'altres, Barata ha dit que, mentre el jove relata haver arribat al mas a quarts de nou del vespre i trobar-se la víctima moribunda, dos veïns han explicat que a aquella hora el masover els estava ajudant a pintar casa seva.

Barata sosté que no s'ha de revocar l'ordre d'empresonament atesa la gravetat del delicte i el fet que el jove no té cap mena d'arrelament, perquè un certificat del centre d'acollida no assegura res. A més, el fiscal també ha recordat que, apart del crim, el jove també està imputat per tres delictes d'agressió sexual, per haver violat una prostituta que parava al peu de la carretera GI-533.

Ara, serà l'Audiència de Girona qui haurà de decidir si allibera Sayon K. i el deixa en llibertat condicional en espera del judici o bé el manté a presó. S'espera que la decisió del tribunal es faci pública aquesta mateixa setmana.